Trine Dyrholm bliver juryformand for filmfestival

Den danske skuespiller, som sidste år fik en Sølvbjørn i Berlin, skal være med til at bestemme vinderen af Zürich International Film Festival.

Trine Dyrholm skal sidde for bordenden, når juryen under Zürich International Film Festivalen skal udpege en vinder. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Filmfestivalen i Zürich får den mest kendte kvindelige skuespiller fra Danmark som juryformand.

Trine Dyrholm, der sidste år fik international opmærksomhed, efter hun fik Sølvbjørnen i Berlin for sin rolle i Thomas Vinterbergs ’Kollektivet’, skal være juryformand for festivalen.

Det skriver det amerikanske filmmagasin The Hollywood Reporter.

Den internationale jury, som består af i alt seks store instruktører og filmproducenter, skal udpege vinderen af den schweiziske festivals internationale kategori og dermed finde modtageren af en pris på cirka 160.000 kroner.

Dronningen af dansk film

Det amerikanske filmmedie beskriver Trine Dyrholm som den ubestridte dronning af dansk film med henvisning til sine seks bodilpriser og succesen sidste år i Berlin.

Trine Dyrholm var desuden også med på filmfestivalen i Venedig, hvor hun spillede hovedrollen i filmen ’Nico, 1988’, der handler om Velvet Underground-sangeren.

Det er ikke første gang, at den danske skuespiller skal vælge vinderfilmen på en festival. I 2014 var hun jurymedlem for filmfestivalen i Berlin.

Filmfestivalen i Zürich finder sted fra 28. september til 8. oktober.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve