Trine Dyrholm skal uddele bjørne i Berlin

Den danske skuespillerinde skal sidde i juryen ved næste måneds filmfestival Berlinalen.

Trine Dyrholm er lige nu aktuel i DRs dramaserie 'Arvingerne' som Gro Grønnegaard. (Foto: Martin Lehmann / DR © Type 1)

I næste måned finder den prestigefyldte filmfestival i Berlin sted, og en dansker er med til at afgøre, hvilke film der skal hædres med hovedprisen Guldbjørnen og flere andre sølvbjørne i en række kategorier.

Berlinalen oplyser således i en pressemeddelelse, at skuespillerinden Trine Dyrholm skal sidde med i juryen.

Dyrholm er i øjeblikket aktuel i tv-serien 'Arvingerne' og har i flere år bevist, at hun er et af de stærkeste kort i dansk film.

Tyskerne kender godt Dyrholm

Juryen har den amerikanske producent James Schamus som formand, og ud over Dyrholm er det nok mest kendte navn i juryen skuespilleren Christoph Waltz, som de fleste kender fra Quentin Tarantino-filmene 'Inglourious Basterds' og 'Django Unchained'.

Trine Dyrholm er ikke et ubeskrevet blad i Tyskland, da hun regelmæssigt kan ses i tyske produktioner, skriver Berlinalen i pressemeddelelsen.

Også dansker i amerikansk filmjury

På dette års festival deltager blandt andre Lars von Triers "Nymphomaniac" samt Andreas Johnsens dokumentarfilm "Ai Weiwei The Fake Case".

Tidligere har danske film som eksempelvis Nicolaj Arcels "En kongelig affære" samt Lone Scherfigs "Italiensk for begyndere" vundet priser på festivalen.

Og der er i det hele taget rift om danskerne, for netop Lone Scherfig skal også sidde med i en fin filmjury, når hun denne uge sidder i juryen på dette års udgave af den kendte filmfestival Sundance i USA.

Den 64. udgave af filmfestivalen i Berlin finder i øvrigt sted fra 6. til den 16. februar.

/Ritzau/

Facebook
Twitter