Trods elendige anmeldelser strømmer folk ind for at se 'Klassefesten 3'

Alene på premiereweekenden har filmen, som anmelderne hader, solgt 168.992 billetter.

Nikolaj Kopernikus (liggende), Anders W. Berthelsen (tv.) og Troels Lyby (th.) spiller for tredje film i træk hovedrollerne i 'Klassefesten'. De to første film i serien blev hver set af flere end 500.000 biografgængere. (Foto: Per Arnesen)

Anmelderne skoser ’Klassefesten 3: Dåben’, skrev vi forleden, efter den danske komedie blev taget køligt imod i de fleste store medier.

Da historien kom på DR Kulturs facebookside, skrev en bruger ved navn Eva, at hun brugte anmelderne som en slags ”omvendt barometer”:

- Får en film gode anmeldelser, synes jeg ofte, den er mindre god (...) Får den dårlige anmeldelser, betragter jeg det som en indikator for, at filmen nok er seværdig eller ligefrem god.

Og Eva er tilsyneladende ikke alene om ikke at rette sig efter dårlige anmeldelser.

Bedre premiereweekend end de to første

Således har den tredje film i serien om Andreas, Niels og Thomas og deres midtvejskriser solgt hele 168.992 biografbilletter (inklusiv snigpremiere) på premiereweekenden, skriver Jyllands-Posten.

Det gør den til den 'Klassefesten'-film, der har klaret sig bedst den første weekend, skriver avisen.

Samtidig ligger filmen, som anmelderne hader, nummer et på biograflisten.

På biografsitet kino.dk, hvor 987 biografgængere i skrivende stund har anmeldt ’Klassefesten 3: Dåben’, får filmen karakteren 4,6 ud af 6 stjerner, mens gennemsnittet af anmeldernes karakterer begrænser sig til 2,4.

Hold da Maule - en god film

Anmelderne skrev, at de gode ideer tilsyneladende er sluppet op, og at filmen simpelthen ikke er sjov. De synes, at det er beskæmmende, hvis en film om sjatpisseri, gonoré og voksenbleer er det bedste bud på en folkekomedie anno 2016, og er enige om, at filmen tydeligvis kun er lavet for at tjene penge.

Ifølge mange brugere på kino.dk er Birger Larsens imidlertid film alle pengene værd:

- Hold da Maule :-) Godt nok længe siden, jeg har grinet så meget.

- Super underholdende og grineren.

- Man sidder og tænker; Det gør de ikke, men det gør de. Totalt grineflip :-)

- Lidt plat, men stadig sjov!

- Familien; kone og to drenge på 10 og 12 år plus undertegnede skraldgrinede fra start til slut. Skynd dig at se filmen før din nabo, og lær hvordan man måske skal score.

Anbefalingen er hermed givet videre.

'KLASSEFESTEN 3: DÅBEN'

  • De tre venner Niels, Thomas og Andreas har hver især deres at se til. Specielt har Andreas, der ikke er kommet videre siden sin skilsmisse, det hårdt for tiden.

  • Hans kone, derimod, er kommet hurtigt videre. Hun har en ny kæreste med succes og en skøn datter, som Andreas bliver bedt om at være gudfar for.

  • Han siger modstræbende ja for at vise alle, at det også kører for ham. Med til den plan hører at komme akkompagneret af en lækker kæreste, men sådan en har Andreas ikke, og han må derfor tage på singlehøjskole. (Kilde: Nordisk Film)

Facebook
Twitter