Trods kedelige anmeldelser: 'Løvernes Konge' slår den ene rekord efter den anden

Disneys guldkalv slår rekorder, der tidligere tilhørte 'Harry Potter' og 'Skønheden og Udyret'

Genindspilningen af 'Løvernes Konge' har fået blandede anmeldelser. (© Disney Enterprises)

3,5 milliarder kroner.

Så meget har Disneys genindspilning af 'Løvernes Konge' indtjent på verdensplan siden sin premiere i sidste uge.

Den overvældende interesse for filmen har også resulteret i, at den nye 'Løvernes Konge' har vippet genindspilningen af 'Skønheden og Udyret' af pinden som den Disney- genindspilning, der har haft den bedste åbningsweekend.

I 2017 indtjente 'Skønheden og Udyret' 174 millioner dollars ved sin premiere i USA, mens 'Løvernes Konge' nu har slået den rekord ved at indtjene 192 millioner i løbet af sin åbningsweekend.

De 192 millioner dollars var også nok til at snuppe rekorden for den bedste åbningsweekend for en film i juli måned. Den tilhørte før 'Harry Potter og Dødsregalierne - Del 2' fra 2011, der dengang indtjente 169 millioner i USA ved sin premiere.

Den nye 'Løvernes Konge' er en genindspilning af tegnefilmen fra 1994. Filmen har fået ros for sine effekter og kritik for at minde for meget om originalen. (© Disney)

Trodser mellemfornøjede anmeldere

Den store publikumssucces sker på trods af, at anmelderne ellers ikke har været helt enige om, hvor god den nye 'Løvernes Konge'-film er.

Blandt danske anmeldere svinger filmen mellem to og seks stjerner, mens den også får flere trestjernede anmeldelser.

Men publikum strømmer alligevel ind for at genopleve eventyret om løveungen Simba, der skal ud på noget af en rejse for at blive løvernes konge.

I Danmark har mere end 130.000 biografgængere også været inde at se 'Løvernes Konge' siden premieren i onsdags.

Dermed har filmen også slået rekorden for den bedste åbning blandt Disneys genindspilninger på det danske marked. Her var det også 'Skønheden og Udyret' fra 2017, der sad på rekorden med 102.000 solgte billetter i åbningsweekenden.

Der er dog lidt vej endnu, før 'Løvernes Konge' samlet set kan kalde sig den bedst sælgende af de nye Disney-genindspilninger i Danmark. Den rekord har 'Skønheden og Udyret' nemlig stadig med i alt 402.000 solgte billetter.

Og hvis den nye 'Løvernes Konge' skal 'slå sig selv', skal den helt op og sælge mere end 1.009.411 billetter, som den originale tegnefilm fra 1994 har solgt.