Tv-serien Venner bliver til danske Lego-klodser: 'Det er kæmpestort'

Den ikoniske tv-serie 'Venner' bliver til et Lego-byggesæt i anledningen af seriens 25 års jubilæum.

Drømmen bliver til virkelighed, når fans af tv-serien 'Venner' snart kan have en miniature Lego-udgave af serien stående derhjemme. Når de altså lige har samlet de 1.079 Lego-klodser, sættet består af. (© Lego)

Hvis du spørger en dedikeret fan af den amerikanske komedieserie 'Venner', hvad denne ønsker sig allermest, så vil svaret nok være en genoplivning af den ikoniske tv-serie.

Men mindre kan forhåbentlig også gøre det.

For selvom et reboot af 'Venner' ikke ser ud til at være på vej, så har Lego nu annonceret, at de udgiver et særligt byggesæt i anledning af 'Venners' 25 års jubilæum.

Kom i 'Venner'-stemning og lyt til The Rembrandts' 'I'll Be There for You', mens du læser videre:

Snart kan man altså sætte sig til at samle 1.079 stykker plast, så man til sidst står med sin egen mini-udgave af Central Perk-kulissen, som var den café, de seks venner ofte samledes på for at drikke kaffe og diskutere alverdens af livets store og små spørgsmål.

Derfor indeholder sættet naturligvis også små Lego-udgaver af Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Joey og Chandler. Og den kejtede Günther, der altid stod bag disken, har naturligvis også sneget sig med.

- Lego-byggere kan også genskabe scenen, hvor Phoebe Buffay optrådte med sine sange (og Ross Geller engang spillede på sit keyboard), ligesom sættet også indeholder en kage-montre, et menukort og andre autentiske elementer fra serien, lyder det fra Lego i en pressemeddelse.

Sådan ser det fulde byggesæt ud, der altså er en kopi af Central Perk-caféen, som danner ramme for vennerne i serien. (© Lego)

'Venner' havde premiere den 22. september 1994 og gjorde i årene efter hovedrolleindehaverne Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry og David Schwimmer til verdensstjerner.

Lego-fan: Det giver god mening

I Danmarks største Lego-fanklub, Byggepladen, er glæden ved Lego selvsagt stor.

Søren Skjødt-Ladefoged er formand i fanklubben og kan sagtens forstå, hvis man glæder sig til at få de nye Lego-klodser mellem fingrene.

- For fans af serien er det her da helt sikkert kæmpestort, siger han.

Det er ikke første gang, at Lego har omdannet tv-serier til plastikklodser. Tidligere har den danske legetøjsgigant eksempelvis lavet en udgave af 'The Simpsons'-huset og 'The Big Bang Theory'-stuen, ligesom der også er lavet et byggesæt med udgangspunkt i Netflix-serien 'Stranger Things'.

Præcis som i serien stifter man i Lego-udgaven af 'Stranger Things' også bekendtskab med over- og underverdenen. (© Lego)

Søren Skjødt-Ladefoged mener, at det giver god mening for Lego at indgå samarbejder med selskaberne bag de populære tv-serier.

- Man måltetter de her sæt til dem, der kender serierne. Og så får man måske en ny målgruppe med ind i folden. Så jeg kan godt se perspektivet i sammenkoblingen mellem Lego og populærkultuen.

Det 'Venner'-inspirerede Lego-sæt kan købes fra 1. september.