Tv-værter ser tilbage: Sådan blev ’Score-Kaj’, ’Hr. Skæg’ og ’Gæt en lort’ født

Hr. Skægs første skæg gav ham væskende sår, og Sebastian Klein fik klager for at sige lort i fjernsynet.

Charme, selvtillid og lækkert hår!

I midten af halvfemserne lavede ’Score-Kaj’ ’lamsebamser’ på stribe, og selvom det er mere end 20 år siden, at Peter Mygind blev en landeplage som den selvsikre og guldklædte score-guru, oplever han stadig at blive kaldt ’Score-Kaj’ på gaden.

Peter Mygind er en af flere nuværende og tidligere børneværter, der ser tilbage i anledning af B&U’s 50 års fødselsdag.

- Det kørte altså om formiddagen i ni-ti minutter, men det blev jo en landeplage, og den dag i dag er der stadig folk, der råber "hvad så Score-Kaj", siger Peter Mygind.

- De tre s’er: charme, selvtillid og lækkert hår – det er noget, folk kan. Og de kan det uden, at de egentlig ved, hvad det hænger sammen med, og hvem der har opfundet det.

Sebastian Klein fik klager over leg med mad

En anden erfaren herre fra DR’s børne-tv er Sebastian Klein. Ligesom Peter Mygind blev han også afsender på lidt af en landeplage med ’Gæt en lort’, hvor han som Dr. Pjuskebusk skulle få Martin Keller og Ketil Teisen til at gætte et dyr ud fra en lort.

- Men folk flippede jo ud over, at vi sagde lort i fjernsynet, for det var der, man startede med det. I dag siger alle jo lort, men uha det måtte man ikke dengang, fortæller han.

Også da Sebastian Klein spiste ulækre madder i ’Anton – Min hemmelige ven’ kom der klager.

- Lige så snart jeg begyndte at lege med mad, væltede det ind med klager. Det måtte man virkelig ikke, det var meget forbudt, og folk blev rasende, for hvordan kan han sidde der i fjernsynet og lege med maden? Det gør man satme ikke. Det blæste vi så på, og vi gjorde det alligevel og lavede adskillige sæsoner af ’Anton – min hemmelige ven’, og jeg lavede masser af ulækre madder.

Mikkel Lomborg fik sår af kunstigt skæg

Også Mikkel Lomborg er blevet vist klip fra arkiverne – en af de første gange som Hr. Skæg. En af de ting, som Mikkel Lomborg husker tilbage på, er det første skæg – varemærket var nemlig ganske ubehageligt i den første version.

- Det var hår, der var syet fast på et stykke ståltråd. I første sæson af 'Skæg med tal' udviklede jeg et permanent sår. Hver gang jeg åbnede munden eller grinede, åd ståltråden sig dybere og dybere ind i hagen på mig, så jeg til sidste havde et væskende sår. Hvis jeg nogensinde fjerner skægget, tror jeg, at det ser ud som om, at nogen har prøvet at skære halsen over på mig, fortæller Mikkel Lomborg.