TV2-hittet Rita skal genindspilles i USA - med Game of Thrones-stjerne i hovedrollen

Det bliver Lena Headey, der får hovedrollen i amerikanernes genindspilning af den danske tv-serie 'Rita'.

Lena Headey - her i rollen som Cersei Lannister i HBO-serien 'Game of Thrones' - skal spille ukonventionel skolelærer i en ny, amerikansk version af den danske serie 'Rita'. (Foto: Helen Sloan/HBO © Scanpix)

Vi kender Rita som folkeskolelæreren, der ryger smøger ude på toilettet, har sex med skolelederen, og som ærligt fortæller elevernes forældre, at de har et irriterende barn.

Herhjemme er rollen lig med den danske skuespiller Mille Dinesen, men snart kan de amerikanske seere også stifte bekendtskab med skolelæreren Rita – bare i skikkelse af skuespilleren Lena Headey.

Det amerikanske tv-selskab Showtime har nemlig bestilt et pilotafsnit af serien, skriver Deadline.

Det er lidt af et scoop, Showtime har gjort sig med deres hovedrolleindehaver. Lena Headey er nemlig skuespilleren bag den kyniske Cersei Lannister i megasuccesen 'Game of Thrones' - en rolle, som hun da også været nomineret til en Golden Globe for.

'Det er fantastisk'

Serien er oprindeligt skabt af danske Christian Torpe, og det er også ham, der er hovedforfatter og producent på det amerikanske prøve-afsnit.

Christian Torpe er enormt glad for, at serien nu ser ud til at få et liv i USA.

- Det er fantastisk, at vi har fået en aftale med Showtime, som har lavet så mange af mine yndlingsserier. Og det er dejligt, at de bakker op om, at vi bare skal give den gas på vores egen måde. De vil gerne have en serie, der kan rykke nogle grænser og provokere lidt, siger han til dr.dk og fortsætter:

- Så det er den samme Rita og præmis, men det kommer bare til at foregå i en amerikansk kultur og amerikansk folkeskole, som jo er noget helt andet end herhjemme.

Manuskriptforfatter Christian Torpe skabte 'Rita' til TV 2. Nu skal han også give en amerikansk version et skud - og han glæder sig. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Kan se sig selv i Rita

Han synes, at Lena Headey er perfekt til rollen som Rita og er lykkelig over, at hun har takket ja til at prøve kræfter med rollen, som skuespilleren fra starten viste stor interesse for.

- Vi havde en rigtig god kemi og så begge meget ens på rollen Rita. Hun kunne også se meget af sig selv i karakteren, for hun er selv enlig mor til to, har meget personlighed og tatoveringer. Jeg tror, at det betød meget for hende, siger Christian Torpe.

'Rita' fik premiere på TV2 i 2012 og fik i alt fire sæsoner. De sidste to blev til i samarbejde med Netflix, der også tilbyder serien på sin platform – ikke bare her i Danmark, men også i store dele af resten af verden. Faktisk findes der allerede en fransk version af serien, og nu kan USA altså følge trop.

- Vi håber jo på, at vi skal lave syv eller otte sæsoner, så vi kan få 'Rita' ud i verden. Det er fantastisk, at hun har et liv uden for Danmark, siger Christian Torpe.

Først skal pilotafsnittet laves, og dernæst skal det igennem en række seertest, og til sidst skal det så besluttes, om serien får flere afsnit.

Allerede i 2013 indspillede den amerikanske kanal Bravo et pilotafsnit af 'Rita' med 'Breaking Bad'-stjernen Anna Gunn i hovedrollen. Dengang blev det ikke til en hel serie, så lad os krydse fingre for, at det lykkes denne gang.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk