’Twin Peaks’-skuespillere kæmper for at få David Lynch tilbage

Kultseriens originale skuespillere forsøger at overtale David Lynch til at vende tilbage til nye ’Twin Peaks’-afsnit ved hjælp af en hjemmevideo.

Det er blandt andet skuespilleren Sherilyn Fenn tv. i blledet), der spillede Audrey Horne i Twin Peaks, som forsøger at overtale David Lynch til at vende tilbage til projektet. (© Lynch/Frost Productions)

Først ville begejstringen ingen ende tage.

Efter måneders spekulation og knap 25 år efter første afsnit af kultserien ’Twin Peaks’ blev sendt, annoncerede David Lynch, at serien ville vende tilbage med dette mystiske citat fra serien:

https://twitter.com/DAVID_LYNCH/status/518060411690569730

Siden blev en lang række af seriens originale skuespillere tilknyttet de nye afsnit – blandt andet seriens hovedperson, agenten Dale Cooper, spillet af Kyle McLachlan og hende, hvis mystiske mord startede hele serien, Laura Palmer, spillet af Sheryl Lee.

I starten af april meddelte David Lynch så pludselig, at han alligevel ikke ville være en del af ’Twin Peaks’-projektet, da selskabet bag genoplivningen af serien ifølge Lynch ikke gav penge nok til manuskriptskrivningen.

Twin Peaks er ikke Twin Peaks uden Lynch

Den beslutning er dog ikke blevet accepteret af seriens originale skuespillere. Præcis 25 år efter, at seriens pilotafsnit blev sendt første gang i USA, lagde skuespilleren Mädchen Amick, der i ’Twin Peaks’ spillede servitricen Shelley, en video ud med en lang række af seriens originale skuespillere.

Videoens budskab er ganske enkelt: ’Twin Peaks’ uden David Lynch er ikke rigtigt ’Twin Peaks’.

https://www.facebook.com/video.php?v=885752348164289&set=vb.649140875158772&type=1

I videoen ser man blandt andet Sheryl Lee sige ”Twin Peaks uden David Lynch er som en pige uden en hemmelighed” – hvilket er en reference til serien. Alle skuespillernes udtalelser i videoen starter med ”Twin Peaks uden David Lynch er som…” og bliver afsluttet med en reference til serien.

Andre skuespillere, som er med i videoen, er Catherine E. Coulson, der spiller ”kævlekvinden” i serien, Dana Ashbrook, der spiller Bobby Briggs, Wendy Robie, der spiller Nadine Hurley – og en lang række andre skuespillere.

Blev stoppet på grund af dårlige seertal

’Twin Peaks’ blev skabt af David Lynch og Mark Frost. Den foregår i byen Twin Peaks nær den canadiske grænse, hvor den lokale gymnasiepige og skønhedsdronning, Laura Palmer, er blevet myrdet.

FBI-agenten Dale Cooper bliver sendt til byen for at opklare mordet, som viser sig at trække tråde til en lang række af byens borgere. Dale Cooper falder godt til i den mystiske by og forsøger at finde hoved og hale i de mystiske omstændigheder bag mordet, mens han drikker spandevis af "damn fine coffee" og spiser kirsebærtærte i den lokale diner.

Serien blev en kritikersucces, men overlevede alligevel kun to sæsoner på grund af dårlige seertal.

’Twin Peaks’ sluttede dog med så mange løse ender, at de dedikerede fans lige siden har håbet på en fortsættelse.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk