Udenlandsk prisregn til dansk animeret buk

To unge danskeres skøre tegnefilmserie, 'Den tapre Prins Ivandoes heroiske færd', har mandag aften vundet flere priser ved en særlig animations-prisoverrækkelse i Frankrig.

Den danske tegnefilmserie 'Den tapre Prins Ivandoes heroiske færd' har mandag aften hevet stakkevis af priser med hjem til Danmark ved prestigefyldt prisuddeling i Frankrig. (© Sun Creature)

Historien om den unge prins Ivandoe, der skal finde en magisk fjer til kongen, består indtil videre kun af 10 små episoder på 3 minutter hver.

Men trods den beskedne længde, har den har vakt opsigt på Cartoon Network, hvor den er blevet vist.

(© Sun Creature)

Eventyret om 'Prince Ivandoe' er en vild parodi på både klassiske eventyr, rollespil og fantasy skabt af to danske animatorer, Christian Bøving-Andersen and Eva Lee Wallberg.

De er begge uddannet på tegnefilmskolen i Viborg (The Animation Workshop) og har tidligere arbejdet på den populære Gumball-serie, som bl.a. kan ses på DR Ultra. Det er meget af den skøre humor, der er videreført i den nu prisbelønnede serie, hvis korrekte navn er 'The Heroic Quest of the Valiant Prince Ivandoe' eller 'Den tapre Prins Ivandoes heroiske færd'.

(© Sun Creature)

Serien blev genstand for en veritabel prisregn, da der mandag blev uddelt de såkaldte Emile Awards i Lille i Frankrig. Prisen er opkaldt efter den franske tegnefilmpioner Emile Cohl, der døde i 1938, og det er kun anden gang, den uddeles.

De to danskere modtog ikke bare en pris for bedste instruktion, men serien blev også belønnet med priser for bedste storyboard, bedste figur-animation og bedste baggrunde og figur design.

Serien om Prince Ivandoe er produceret i et samarbejde med den danske public service-pulje og det amerikanske Cartoon Network.

Det var dog ikke den eneste danske serie, der modtog en Emilie-pris. Også serien om drengen Vitello, skrevet af forfatteren Kim Fupz-Aakeson, fik en pris for bedste manuskript.

Facebook
Twitter