Tema Herrens Veje

Udenlandske journalister roser ny dansk dramaserie: Nøj, den er intens

Adam Prices nye dramaserie ’Herrens Veje’, der har premiere søndag den 24. september på DR1, bliver modtaget positivt af en række udenlandske journalister.

Kan en fortælling om en dansk præstefamilie overhovedet vække interesse for tv-seere uden for landets grænser?

Ja, i allerhøjeste grad.

Sådan lyder det samstemmende fra en række udenlandske journalister, som tidligere på ugen var på besøg i København for at få et smugkig på de første afsnit af DRs nye dramaserie 'Herrens Veje', der har premiere søndag den 24. september.

Herrens Veje

'Herrens Veje' er et familiedrama om tro og tvivl. Omdrejningspunktet er en moderne dansk præstefamilie, hvor både forpligtelsen til at forkynde skriften og præstefaget er gået i arv i generationer. 'Herrens Veje' vises på DR1 hver søndag fra den 24. september.

Gå til tema

- Serien handler om tro og religion, og det er så universelle temaer, at de fungerer over alt i verden. Det er noget, vi alle sammen taler om og tænker over, siger journalist på det tyske nyhedsbureau, DPA, Theresa Münch, og bliver bakket op af den franske journalist Anne-Francoise Hivert fra avisen Le Monde.

- De franske tv-seere vidste intet om dansk politik og intrigerne på Christiansborgs gange, men alligevel blev 'Borgen' en succes i Frankrig, fordi den behandlede emner, der ikke kun var relevante for danskerne. Det samme gør 'Herrens Veje', og derfor skal der også nok være et publikum til denne serie uden for Danmark, siger Anne-Francoise Hivert.

Simon Sears, Ann Eleonora Jørgensen, Lars Mikkelsen, Morten Hee Andersen og Fanny Bernth spiller de bærende roller i 'Herrens Veje'. (Foto: Tine Harden © dr)

Lægger op til samtale

I 'Herrens Veje' spiller Lars Mikkelsen den dominerende og toneangivende provst og patriark Johannes, der kæmper en kamp både mod et mere moderne tænkende Kirkeministerium og ikke mindst sine egne, indre dæmoner.

Ægteskabet med Elisabeth (Ann Eleonora Jørgensen) er måske heller ikke så idyllisk, som det umiddelbart ser ud, og også parrets to sønner, August (Morten Hee Andersen) og Christian (Simon Sears), kæmper deres kampe med at finde deres veje i livet.

Det er altså livets store spørgsmål, der er på spil i serien, som er skrevet af Adam Price.

- Jeg blev faktisk helt følelsesmæssigt udmattet af at se serien, fordi den rejser så mange spørgsmål, at man virkelig har brug for tid til at tænke og til lige at få vejret efter hvert afsnit. Og så har man brug for at tale med nogen om det, der sker – for der sker virkelig meget. Det er en meget intens serie, der kræver, at man følger med og koncentrerer sig, siger den tyske journalist Theresa Münch.

Hovedforfatter på 'Herrens Veje', Adam Price, omgivet af Ann Eleonora Jørgensen og Lars Mikkelsen. (Foto: liselotte sabroe © (c) Scanpix)

Formidles elegant

Flere af de udenlandske journalister, DR talte med efter visningen af de første par afsnit, peger i øvrigt på, at 'Herrens Veje' på visse punkter er sammenlignelig med Adam Prices internationale successerie 'Borgen'.

- Adam Price har helt sikkert været den rigtige til at lave denne type serie. Først formidlede han et svært emne som dansk politik i 'Borgen' på fornemmeste vis, og nu lykkes han igen med at tale om nogle svært tilgængelige temaer på en elegant og ikke-anmassende måde, siger den franske journalist Anne-Francoise Hivert.

'Herrens Veje' har premiere på DR1 søndag den 24. september klokken 20.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve