Udlandet vilde med Susanne Biers nye serie: 'Du tæller dagene til næste afsnit'

Nicole Kidman, Hugh Grant og danske Sofie Gråbøl er blandt stjernerne i mesterinstruktørens nye HBO-serie.

Hugh Grant og Nicole Kidman spiller de altoverskyggende hovedroller i Susanne Biers nye serie 'The Undoing'. (Foto: © NIKOTAVERNISE.COM, © HBO Nordic)

Den danske instruktør Susanne Bier har gang på gang bevist, at hun formår at skabe publikumssucceser, som udlandet sætter pris på.

Hendes film 'Hævnen' vandt både en Emmy og en Oscar tilbage i 2011, og i 2016 vandt hun også en Emmy for miniserien 'Natportieren'.

Senere slog hun alle mulige streaming-rekorder med Netflix-gyseren 'Birdbox', hvor Sandra Bullock spillede hovedrollen, der havde bind for øjnene filmen igennem.

Nu er den danske mesterinstruktør klar med en endnu en stjernespækket miniserie, hvor hun instruerer kæmpestjerner som Nicole Kidman, Hugh Grant og danske Sofie Gråbøl.

'The Undoing' er en psykologisk thriller i seks afsnit, der, med udgangspunkt i et mord på en ung kvinde, udspiller sig i de øverste sociale lag i New York.

Serien en en god efterårsblanding af mord, hemmeligheder, kæmpestjerner og en amerikansk overklasse, der bliver afsløret i alt sit hykleri. Og det er noget, som flere udenlandske anmeldere kan lide.

Ros til Sofie Gråbøl

Blandt andre The Guardians anmelder, der giver 'The Undoing' fire ud af fem stjerner. Det skyldes især valget af skuespillere.

- Instruktør Susanne Bier og manuskriftforfatter David E. Kelley specialiserer sig begge i portrætter af rige par, der forsigtigt, men sikkert falder fra hinanden. Men det er skuespillerne, der løfter 'The Undoing' over andre lækre psykologiske thrillere.

The Guardians anmelder skriver videre, at hovedpersonernes dobbelttydighed er dejlig at se på, men det er birolleskuespillerne i 'The Undoing', der løfter serien – heriblandt Sofie Gråbøl.

- I det usandsynlige scenarie, at "hvem-gjorde-det"-fortællingen ikke fanger dig, er det absolut værd at blive hængende for at se disse mestres præstationer, lyder det fra The Guardians anmelder.

Også hos det britiske medie Evening Standard er anmelderen særdeles begejstret.

- Som melodrama eller glamourøs "hvem-gjorde-det"-fortælling er 'The Undoing' uangribelig. Hver episode dingler med en lækker cliffhanger, som vil gøre, at du tæller dagene frem til næste episode, skriver anmelderen.

Den danske instruktør Susanne Bier står bag store succeser som 'Den eneste ene', 'Efter brylluppet', 'Hævnen', 'Den skaldede frisør' 'Birdbox' og tv-serierne 'Natportieren' og 'The Undoing'. (© HBO)

'Big Little Lies'-light

Det er dog ikke kun ros og anerkendende ord, Susanne Bier og 'The Undoing' modtager fra det internationale anmelderkorps.

Anmelderen hos CNN giver ikke 'The Undoing' karakter i form af stjerner, men sammenligner serien med et andet HBO-hit 'Big Little Lies' – bare i en light-udgave.

- Miniserien benytter sig af et mordmysterie og en retssag, men selv med dens twists og list har den ikke de nødvendige kvaliteter til at blive en seerbesættelse.

- 'The Undoing' er i det store hele underholdende (…) og traditionelt elsker vi alle et godt mordmysterie. Men i disse tider er der meget mindre tålmodighed med en serie, der bare er ok, skriver CNN.

Anmelderen hos The Independent er heller ikke jublende begejstret, men det bliver alligevel til tre ud af fem stjerner.

- 'The Undoing' har potentialet til at være bidende satirisk, når personerne i serien langsomt lærer omfanget af deres selvbedrag. Men som plottet udfoldes, og advokater og politibetjente involveres, bliver seriens tilfredsstillende udtryksløse stemning forstyrret af dens lyst til at være en konventionel thriller, skriver anmelderen.

'The Undoing' kan ses på streamingtjenesten HBO Nordic, hvor der i øjeblikket ligger et enkelt afsnit.