Uheldigt: Susanne Bier bruger billeder fra ægte katastrofe i populær Netflix-film

Netflix har bekræftet, at 'Bird Box' bruger billeder fra en katastrofe, der kostede mere end 40 mennesker livet.

Susanne Biers Netflix-film 'Bird Box' bruger billeder fra en ægte ulykke, har selskabet bekræftet. (Foto: FABRIZIO BENSCH © Scanpix)

Susanne Bier-filmen 'Bird Box' har redet på en bølge af succes siden sin udgivelse på streamingtjenesten Netflix, hvor den har leveret den bedste åbningsuge nogensinde for en Netflix-produceret film.

Nu er filmen dog havnet i lidt af en kattepine.

For i én af filmens scener, hvor hovedkarakteren Malorie – spillet af Sandra Bullock – zapper på sit fjernsyn, ser man nemlig billeder fra en imaginær katastrofe. Tror man.

Det har nu vist sig, at katastrofebillederne faktisk er ægte. De stammer fra en tragisk togulukke i Canada, der kostede mere end 40 mennesker livet. Netflix har selv bekræftet, at man har brugt billeder fra den såkaldte Lac-Mégantic-ulykke, skriver blandt andet britiske Independent og BBC.

Og streaminggiganten melder samtidig ud, at man ikke har tænkt sig at fjerne billederne fra 'Bird Box'.

Et billede fra Lac-Mégantic-ulykken, der i 2013 kostede mere end 40 mennesker livet og ødelagde halvdelen af den canadiske bys centrum. (Foto: Mathieu Belanger © Scanpix)

Billeder også brugt i serien 'Travelers'

De tragiske billeder er herudover tidligere blevet brugt i Netflix-serien 'Travelers'.

Dengang blev billederne købt som såkaldte bureaubilleder fra bureauet Pond 5. Produktionsselskabet bag serien, Peacock Alley Entertainment, købte billeder for at bruge dem i serien – uden at være klar over, at billederne viste en ægte ulykke.

Siden har Peacock Alley Entertainment været ude at undskylde brugen af billederne, mens Pond 5 har udtalt, at man er meget ked af, at billederne er blevet taget ud af kontekst og brugt i en fiktionsserie.

Selskabet undskylder over for 'alle, der er blevet stødt, specielt ofrene og deres familier', og meddeler videre, at man nu vil kontakte kunder, der har købt billeder relateret til Lac-Mégantic-ulykken, for at oplyse om 'billedernes følsomme karakter'.

'Bird Box' med Sandra Bullock i hovedrollen skabte efter sin udgivelse en ny udfordringsdille på sociale medier. (Foto: Saeed Adyani © Netflix)

Den uheldige billedbrug er dog ikke 'Bird Box's eneste kattepine.

Siden dens udgivelse i december er mange af filmens fans begyndt at lege en farlig leg med bind for øjnene – direkte inspireret af filmens plot. Den leg har streaminggiganten siden set sig nødsaget til at advare imod.

Facebook
Twitter