Uhyggeligt dansk computerspil skal laves til Hollywood-film

Sci-fi-spillet 'Echo' er nu i hænderne på Hollywood-manuskriptforfatter.

Det er skaberne af spillet 'Echo', der skal være executive producers på filmudgaven. (© Echo)

Det dystre sci-fi computerspil 'Echo', der er skabt af det danske studie Ultra Ultra, fik meget rosende anmeldelser i hele verden, da det udkom i efteråret 2017.

- Omgivelserne, historien og gameplayet passer sammen som et smukt stykke arkitektur, skrev The Washington Post.

Og nu har Hollywood fået øjnene op for det.

Det er manuskriptforfatteren Derek Kolstad, der nu skal omsætte det klaustrofobiske og intenst uhyggelige spil til film.

Han er manden bag de populære 'John Wick'-film med stjerneskuespilleren Keanu Reeves.

- 'John Wick' er selvfølgelig noget helt andet end 'Echo', men én af de ting, som vi synes, at de film gør rigtigt godt, er deres tilgang til world-building – så vi er rigtig spændte på at have ham om bord, siger Martin Emborg fra Ultra Ultra, der er begejstret for endelig at kunne fortælle om projektet.

Ved den danske prisuddeling Spilprisen 2018 blev Echo også hædret. Spillet fik priserne som årets spil, bedste visuelle design, bedste lyd og årets tekniske bedrift. (© Ultra Ultra)

Spilskabere skal også producere filmen

I 'Echo' spiller man kvinden En, der ankommer til et enormt og tilsyneladende forladt palads midt i ingenting.

Inden for er der endeløse gange og rum med marmorgulve og gyldne barokstole.

Hun finder også mærkelige organiske plamager, der viser sig at være levende. Lyset forsvinder hvert femte minut i det mørke palads – og når det vender tilbage, har plamagerne udviklet sig.

De ender med at blive kopier af En, og hver gang lyset er tændt, lærer de at gøre det samme, som En gør: gå gennem vand, springe over gelændere og åbne døre.

De danske spilskabere er selv inde over filmatiseringen, fortæller Martin Emborg.

Han skal nemlig være selv være producent på filmen sammen med Christel Cecilie Graabæk, der skrev og producerede 'Echo'.