Ulrich Thomsen er indstillet til filmhæder som Ricardo

"Sommeren 92" har fået flest nomineringer til Bodil-prisen. Ulrich Thomsen er nomineret som årets hovedrolle.

"Sommeren 92", hvor Ulrich Thomsen spiller landstræner Richard Møller Nielsen, er nomineret i fem kategorier ved dette års Bodilpris. (Foto: Claus bech © Scanpix)

På syngende fynsk spiller Ulrich Thomsen rollen som landstræneren Richard Møller Nielsen, der fik det danske EM-hold til at vinde guld i Sverige i 1992.

Og det har han gjort så godt, at Danske Filmkritikere nu har nomineret ham i kategorien "Bedste mandlige hovedrolle" til Bodilprisen 2016.

I alt er Kasper Barfoeds "Sommeren 92" nomineret i fem kategorier. Blandt andet for "Bedste danske film", "Bedste kvindelige birolle" og altså "Bedste mandlige hovedrolle".

Hvis Ulrich Thomsen løber med årets Bodil, så er det velfortjent. Det mener Leif Rasmussen, som er souschef på Sport Fyn.

Han har fulgt Richard Møller Nielsen fra han var træner for den fynske fodboldklub OB fra 1977 til 1982.

- Ulrich Thomsen er god til at ramme Richard Møller Nielsens ydmyghed. Han havde begreber om ære og stolthed. Sådan nogle basale ting, som Ulrich Thomsen rammer rigtig godt. Uden at overspille.

- For at portrættere en mand, der med sin fynske accent blev undervurderet af visse dele af pressen, er svært at gøre uden at gøre ham til grin. Det rammer han fantastisk, siger han.

Bodilprisen 2016 bliver uddelt lørdag 5. marts på Bremen Teater i København og vil blive sendt live i biografer i hele landet.

/ritzau/