'Under sandet' snupper pris efter pris ved Robert Prisen 2016

'Under sandet' har blandt andet modtaget priser i kategorierne 'årets manuskript', ’årets instruktør’ og 'årets film'.

'Under sandet' modtog pris efter pris ved aftenens Robert Pris, og snuppede blandt andet 'årets film' for snuden af den Oscar-nominerede 'Krigen'.

'Under sandet' blev aftenens store vinder ved aftenens Robert-uddeling.

Instruktør Martin Zandvliet måtte på scenen to gange i træk for at hente statuetterne for 'årets originale manuskript' og 'årets instruktør', han takkede i sidste omgang skuespilleren Roland Møller, der spiller sgt. Carl Leopold Rasmussen i 'Under sandet'.

Ved overleveringen af aftenens sidste pris, 'årets film', gik instruktøren igen på scenen og takkede holdet bag den prisbelønnede film:

- Jeg ved, folk har grædt. De har også grinet lidt. Men uden jer kunne det ikke lade sige gøre - så tak, sagde han henvendt til det store hold bag ham på scenen.

'Under sandet' finder sted umiddelbart efter Anden Verdenskrig, hvor en række unge tyske soldater sættes til at rydde den danske vestkyst for landminer efterladt af den tyske besættelsesmagt.

Roland Møller spiller Sgt. Carl Leopold Rasmussen, der får ansvaret for en gruppe af de unge drenge, som skal udføre den livsfarlige opgave.

'Under sandet' modtog desuden priser i kategorierne 'sound design', 'årets publikumspris', 'årets klipper' og 'årets fotograf'.