Undervurderet tv-serie vinder stor pris: 'Den får hjertet til at sidde helt oppe i halsen'

'Killing Eve' vandt i går en Bafta for bedste dramaserie. Det var på tide, mener serieekspert.

Jodie Comer og Sandra Oh spiller med i 'Killing Eve'. (© HBO Nordic)

Tv-serien 'Killing Eve' blev den helt store vinder, da de britiske Bafta-priser i går blev uddelt til de bedste tv-serier.

For første gang fik serien en pris for bedste dramaserie, og det var på tide.

Det mener i hvert fald Frederik Dirks Gottlieb, der er serieekspert og blandt andet vært i podcasten 'Serierådet'. Allerede da Emmy-priserne blev uddelt sidste år i USA, undrede han sig over, at 'Killing Eve' ikke fik prisen som bedste dramaserie.

- Det her er klart en serie, der er gået under radaren for mange i forhold til, hvor underholdende den er. Den har spioner, lejemordere, kvinder i de fremtrædende roller og bygger på en bog. Den burde være et homerun, siger Frederik Dirks Gottlieb.

I 'Killing Eve' er kønsrollerne vendt på hovedet, hvilket er typisk for seriens skaber, Phoebe Walle-Bridge, der i flere år har været en af Frederik Dirks Gottliebs yndlings-serieskabere.

I serien følger man den kvindelige MI5-officer Eve Polastri (spillet af Sandra Oh), der ifølge hendes mand arbejder lidt for meget. I bedste katten efter musen-stil jager hun lejemorderen Villenelle (spillet af Jodie Comer), der hamrende kynisk og på den mest brutale måde slår folk ihjel uden nogen form for samvittighed. Og det er et koncept, der holder, mener serieeksperten.

- Man er ikke vant til at se kvinder på den måde, og det fede er, at man ikke føler, at det feministiske i serien er blevet klæbet på serien. Det virker i stedet helt naturligt. Når kvinder slår ihjel i tv-serier, skal vi altid have en forklaring på deres handling. Men her æder man den råt.

Serien er produceret af bl.a. BBC. (© HBO Nordic)

- Serien er virkelig et frisk pust med en agent og en skurk, som man aldrig har set før – og rollerne er enormt morsomme, samtidig med at serien er interessant og uhyggelig. Og man ved aldrig, hvad man kan forvente sig af karaktererne, så i hvert afsnit sidder hjertet helt oppe i halsen, siger Frederik Dirks Gottlieb.

På rollelisten er også danske Kim Bodnia, som de fleste vil kende fra 'Broen'. Han spiller lejemorderens chef – en rolle, som han i øvrigt også var nomineret til en Bafta for.

- De har et sjovt forhold. Normalt ser vi Kim Bodnia som en slagkraftig fyr, men her er han den fornuftige strateg og lidt af en rar bamse med en fjollet potteagtig frisure, mens Villenelle er musklen.

Faktisk mener Frederik Dirks Gottlieb, at Kim Bodnia gør det så godt i serien, at han sagtens kan gå den lange vej og få roller i de helt store film.

- Han var nomineret til en Bafta, og det er et kæmpe skulderklap. Han viser i serien, hvor stort hans potentiale er, og jeg kan sagtens se ham lave en Mads Mikkelsen og blive plukket til de større Hollywood-produktioner. Han er tættere på, end han nogensinde har været, siger han.

'Killing Eve' kan ses på HBO Nordic.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk