Tema Oscar 2016

Ungarsk favorit til Oscar imponerer danske anmeldere

'Sauls søn' om livet i en koncentrationslejr er en meget barsk fortælling, men anmelderne er begejstrede.

'Sauls søn' følger hovedpersonen Saul, der er interneret i udryddelseslejren Auschwitz-Birkenau under Anden Verdenskrig. (© Camera Film)

Den danske film ’Krigen’, der er nomineret til en Oscar i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film, vinder ikke.

Sådan lyder den klare dom fra en række danske filmanmeldere, efter de har set den ungarske film ’Sauls søn’, der også er blandt de fem nominerede.

Ifølge Politikens anmelder vinder filmens instruktør "uden tvivl en Oscar-statuette på søndag", og filmen om livet i en af nazisternes kz-lejr gør et kæmpe indtryk:

Oscar 2016

Årets Oscar-uddeling fandt sted 28. februar 2016 i Dolby Theatre i Los Angeles. 'Spotlight' vandt hovedprisen som årets film. 'Mad Max: Fury Road' hev hele seks af de eftertragtede statuetter hjem, mens storfavoritten 'The Revenant' løb med tre - for bedste fotografering, bedste instruktør og bedste mandlige hovedrolle, der gik til Leonardo DiCaprio. Ingen af de to nominerede danske film vandt.

Gå til tema

- 'Sauls søn' er en af de mest ubærlige fiktionsfilm, jeg nogensinde har set. Aldrig har en film så hurtigt og effektivt og så lammende ført os direkte ind i Helvedes rådne hjerter og tvunget os til at blive der, skriver anmelder Katrine Holmstrup Yde og giver seks hjerter.

Også Kristeligt Dagblad, Filmland på P1, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet giver topkarakter med seks stjerner.

- Der serveres ikke lige et lettelsens suk at gå hjem på (…) Til gengæld er "Saul Søn" et fuldstændig uomgængeligt kunstværk, der ikke prøver at finde mening i det meningsløse, skriver Ekstra Bladets anmelder.

BT og Berlingske giver hver fem stjerner til den barske fortælling.

Særligt for filmen er det, bemærker flere anmeldere, at kameraet aldrig kommer mere end en halv meter væk fra hovedpersonen Saul.

/ritzau/

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve