Ups! Se Starbucks-koppen fra Game of Thrones alle taler om - og 4 andre sjove fejl

Det er ikke kun 'Game of Thrones', der har fået ivrige fans til at pege fingre af sjove fejl.

Fans af serien 'Game of Thrones' har ikke været sene til at dele billeder af den omtalte Starbucks-kop. Her et billede delt af Twitter-bruger Malte Kristiansen. (© HBO)

Du sidder der, helt yderligt på stolen eller sofaen, mens du uden den mindste modstand overgiver dig til den middelalderlige fantasy-virkelighed, der udgør Westeros i serien 'Game of Thrones'.

Men hov! Hvad var det?

En kop fra kaffekæden Starbucks står plantet midt på det tunge egetræsplankebord, hvor de kampklædte riddere og dragedronningen sidder samlet.

Det var i hvert fald det syn, der mødte de millioner af 'Game of Thrones'-fans verden over, da de så seriens seneste afsnit.

Og det gør det lige lidt sværere at holde fast i troen på et univers, hvor der ikke sættes spørgsmålstegn ved eksistensen af eksempelvis drager og magi.

HBO, der producerer serien, var hurtige til at erkende fejlen og tweetede jokende om deres ups'er:

- Nyt fra Winterfell. Den latte, som optrådte i afsnittet, var en fejl. Daenerys havde bestilt en urtete.

Det er dog langt fra første gang i verdenshistorien, at produktionen bag en film eller tv-serie glemmer at skjule ting, der kan være med til at bryde illusionen om det univers, man forsøger at skabe.

Så lad os lige benytte lejligheden til at tage et kig på nogle af de sjoveste af slagsen.

1

Gladiator

Den store Oscar-sluger ‘Gladiator’ kan heller ikke se sig fri for en ups’er. (Foto: Archive Photos © 2012 Getty Images)

Storfilmen og Oscar-slugeren fra 2000 med Russell Crowe i hovedrollen som gladiatoren Maximus er endu et klassisk eksempel på illusioner, der brydes midt i kampens hede.

Her kommer en moderne gasflaske til syne, da én af kampvognene væltes inde i Colosseum.

2

Braveheart

'Braveheart' er svær at undgå, når man snakker om klassiske eksempler på bloopers. (Foto: Archive Photos © Getty Images)

Handlingen er sat i det 13. århundrede, hvor filmen kulminerer i en dramatisk kampscene ført an af Mel Gibson i rollen som den skotske nationalhelt William Wallace, der hjertegribende råber de legendariske ord:

- They may take away our lives, but they'll never take our freedom!

Midt i kampens hede dukker der en hvid varevogn op i venstre hjørne. Ups.

Her henviser Twitter-brugeren i øvrigt også til fejlen i 'Gladiator':

3

Downton Abbey

En plastikvandflaske passer dårligt ind i serien 'Downton Abbey'. (© dr)

Tv-serien fra 2010-2015 gav et indblik i det britiske aristokrati i det 20. århundrede, mens man fulgte familien Crawley og deres stab af tjenestefolk.

I pressebilledet forud for seriens femte sæson havde der dog sneget sig en uventet gæst ind. En plastikvandflaske troner på kaminhylden bag skuespillerne Hugh Bonneville og Laura Carmichael.

Billedet, der også blev postet på seriens Instagram-profil, blev hurtigt fjernet igen. Men, som de fleste nok ved, så glemmer internettet aldrig.

4

Ringenes herre - Eventyret om ringen

Elijah Wood i 'Ringenes herre- eventyret om ringen' fra 2001. (Foto: Ho © (c) Ritzau Scanpix)

Ligesom i 'Braveheart' er det tilstedeværelsen af en bil, der ødelægger illusionen om, at vi befinder os i anden en tid sammen med hobitterne Frodo og Sam.

Til højre i det idylliske landskab i herredet ser man støvskyen fra en bil blande sig med den blå himmel. Nok kan Gandalf trække et imponernede trick eller to ud af ærmet, men det her må nok tilskrives en fejl.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk