USA fjerner homoreferencer i britisk film

Den britiske film ’Pride’ handler om en gruppe homoseksuelle, der kæmper sammen med kulminearbejdere i 1980’erne. Bare ikke i USA. På dvd-omslaget er alle homoreferencer fjernet.

Sådan ser bagsidebilledet ud på henholdsvis den britiske og amerikanske dvd-udgave af filmen 'Pride'. På den øverste, der er britisk, kan man se, at demonstranterne er "lesbiske og bøsser", der støtter minearbejderne. Det kan man ikke på den amerikanske - her er det photoshoppet væk.

En af de mest roste film fra Storbritannien i 2014 var filmen ’Pride’.

I filmen, der er baseret på en sand historie, følger man en gruppe LGBT-aktivister, der i 1984 støttede kulminearbejdernes strejke, og som indsamlede penge til kulminearbejderfamilier.

Det er bare ikke til at se på filmens amerikanske dvd-omslag. Her er alle referencer til homoseksualitet og LGBT fjernet. Det skriver The Hollywood Reporter.

Homoseksuelt banner er fjernet

Filmens fokus på homoseksuelle er ellers letaflæseligt på filmens britiske dvd-omslag. På bagsiden af omslaget ses en gruppe demonstranter med et banner, hvorpå der står ”lesbiske og bøsser støtter minearbejderne”, ligesom der står, at filmen handler om en ”London-baseret gruppe af homoseksuelle aktivister”, der indsamler penge til en walisisk landsby, som er hårdt ramt af strejken.

På det amerikanske dvd-omslag er demonstranternes banner til gengæld fjernet. Ligesom der på bagsideteksten blot står, at filmen handler om ”en London-baseret gruppe aktivister”.

- Det er forkert og forældet at gøre

Pride’ havde premiere på Cannes-festivalen sidste sommer og fik almindelig biografpremiere i Storbritannien i september, hvor den fik femstjernede anmeldelser blandt andet af avisen The Independent og blev kaldt en ”følelsesmæssig knockout” af Rolling Stone.

Ben Roberts, der er direktør for BFI, Storbritanniens Filminstitut, som har støttet Pride økonomisk, har til The Independent kritiseret beslutningen om at ændre dvd-omslaget.

Ben Roberts, director of the BFI film fund, which backed Pride,

Jeg er ikke overrasket over, at de amerikanske distributører har besluttet sig for at sælge flere eksemplarer ved at udvande det homoseksuelle indhold. Jeg forsvarer det ikke – det er forkert og forældet at gøre – men jeg er ikke overrasket, siger han til avisen.

Samtidig mener instruktøren, at sagen viser, at film med LGBT-tema generelt har vanskelige kår.

Det er en uheldig kommerciel virkelighed, som distributører skal forholde sig til både her og i USA. LGBT-materiale er stort set marginaliseret, hvis man ser bort fra sjældne hits som ’Brokeback Mountain’, siger han.

Det er ikke lykkedes The Hollywood Reporter at få en kom

mentar fra filmselskabet Sony, der udgiver filmen på DVD.

Pride’ får premiere 18. juni i Danmark.Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk