Vaccineskeptikere får filmforfatter til at reagere: 'Det er en film. Jeg fandt på det. Det. Er. Ikke. Sandt'

Manuskriptforfatteren bag zombiefilmen 'I Am Legend' er træt af, at filmen bliver brugt af vaccineskeptikere.

Filmmanden Akiva Goldsman har været med til at skabe flere film som 'Paranormal Activities' og 'Star Trek'-tv-serien. (Foto: Erik Pendzich/Shutterstock)

Manuskriptforfatteren Akiva Goldsman har taget de helt store ord - og punktummer - i brug, efter hans film 'I Am Legend' endnu engang bliver brugt som skræmmemiddel mod coronavaccine.

Det sker, efter at New York Times har skrevet en artikel om, at amerikanske virksomheder kæmper med at få deres medarbejdere vaccineret.

Filmen fra 2007 foregår i et smadret New York, hvor Will Smith spiller Robert NeVille, der befinder sig helt alene i den øde metropol. Men om natten bryder helvede løs med zombielignende væsner, som er skabt af et virus, som egentlig skulle kurere kræft. NeVille er immun, og mens helvede er løs, forsøger han at finde andre overlevende, så de sammen kan slå virusset ned.

Will Smith er stort set alene i New York, der bliver hærget af vilde zombier. (© pr-billede)

I artiklen fra New York Times fortæller en medarbejder, at hun er bekymret for at blive vaccineret, fordi en vaccine havde fået figurerne i 'I Am Legend' til at blive til zombier. Desuden står der i artiklen, at andre også har nævnt filmen, når de har begrundet, hvorfor de er skeptiske over for vaccinen.

Artiklen er efterfølgende blevet delt på Twitter, og det er her, at Akava Goldsman måbende har følt sig nødsaget til at understrege, at filmens plot ikke er virkelighed.

- Oh. My. God. Det er en film. Jeg fandt på det. Det. Er. Ikke. Sandt, skriver filmmanden på Twitter.

Akiva Goldsman er måske ikke et kendt navn herhjemme, men han står bag flere store manuskripter som Oscar-vindende 'A Beautiful Mind', 'A Time to Kill' 'I, Robot', 'Cinderella Man' og 'The Da Vinci Code'.

Virus er problemet i filmen - ikke vaccine

Filmen, der er baseret på en roman af samme navn fra 1954, er blevet brugt flere gange blandt vaccineskeptikere, siden lande rundt om i verden begyndte at vaccinere sine befolkninger.

Det er endda sket, selvom det faktisk ikke er en vaccine, men derimod et modificeret virus, der er årsagen til, at New York ligger øde om dagen og er et frådende zombiehelvede om natten.

Selv det britiske nyhedsbureau Reuters har gjort sig den ulejlighed at faktatjekke, om det er en vaccine, der stod bag udbruddet i filmen. Og det afviser Reuters selvsagt.

Korrespondent fra Time Magazine, Vera Bergengruen, er på Twitter dykket ned i sagen og skriver blandt andet:

- Det slående om denne anekdote er, at det ikke er en enkelt skør persons udtalelse. Det ligner noget, der har spredt sig til flere kroge af internettet. Et opslag har titusindvis af delinger og mange seriøse kommentarer.

Flere film har siden coronapandemiens udbrud været fremme i debatten, fordi flere mener, at handlingen ligner virkeligheden. Blandt andet er filmene 'Children of Men' og 'The Matrix' også blevet brugt til at skabe misinformation på nettet.

Facebook
Twitter