Verdens største filminstruktør vil genoplive 'Terminator'-filmene

Filminstruktøren James Cameron fik sit helt store gennembrud i 1984 med filmen ’The Terminator’. Nu planlægger han at vende tilbage til sci-fi-universet.

Arnold Schwarzenegger i 'The Terminator' fra 1984. Nu har instruktøren bag filmen, James Cameron, planer om at genoplive cyborgen i en ny trilogi. (Foto: Sunset Boulevard © Getty Images)

"I'll be back".

Dén sætning udødeliggjorde Arnold Schwarzenegger i sin rolle som Terminator i filmen af samme navn fra 1984.

Kultfilmen blev ligesom efterfølgeren, 'Terminator 2: Judgment Day', instrueret af James Cameron, og nu lader det til, den Oscar-vindende instruktør har tænkt sig at gøre som Schwarzenegger – nemlig at vende tilbage.

- Jeg taler med David Ellison (amerikansk producer), som sidder på de globale rettigheder til 'Terminator'-franchisen. Jeg overtager selv rettighederne på det amerikanske marked om halvandet år, så vi er i gang med at tale om mulighederne. Lige nu tænker vi at lave tre film og genopfinde filmserien, siger James Cameron til news.com.au i anledning af, at 'T2' i den kommende måned bliver genudgivet i en 3D-version.

Står bag historiens største filmsucceser

Mens James Cameron altså stod i spidsen for de to første 'Terminator'-film, havde han intet at gøre med de tre efterfølgende film, der udkom i 2003, 2009 og 2015.

Han har i stedet arbejdet på storfilmene 'Titanic' fra 1997 og 'Avatar' fra 2009, som har skrevet sig ind i filmhistorien som de to film, der har indspillet flest penge. Nogensinde.

James Cameron modtog i 1998 en Oscar-statuette som 'Bedste instruktør' for filmen 'Titanic', der har Kate Winslet og Leonardo DiCaprio i hovedrollerne. (Foto: Gary Hershorn © sCANPIX)

Selvom de tre 'Terminator'-film uden Cameron ved roret klarede sig godt i biograferne, har ingen af dem opnået samme kultstatus som de to første film om cyborgen med de benhårde punchlines.

James Cameron lægger da heller ikke skjul på, at han ikke er fan af de tre film.

- Jeg tror, det er alment kendt, at jeg ikke har ret meget respekt for de film, der blev lavet senere. Jeg støttede op om filmene for Arnolds skyld, fordi han er en nær ven. Vi har været venner i 33 år, så jeg har altid støttet ham og aldrig været for negativ. Men filmene fungerede altså ikke for mig af forskellige årsager, siger Cameron til news.com.au.

Ifølge James Cameron vil Arnold Schwarzenegger være involveret i en eventuel kommende trilogi "til en vis grad", men planen er give stafetten videre til en række nye karakterer, siger han.

James Camerons næste film er den længe ventede 'Avatar 2', der forventes at få premiere i december 2020.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve