Verdenskendt komiker floppede i 'frastødende' film: Nu er han tilbage i stor Netflix-satsning

James Corden spiller en homoseksuel stjerne, der har lidt for høje tanker om sig selv i Netflix-filmen 'The Prom'.

(Foto: MELINDA SUE GORDON/NETFLIX © © 2020 Netflix)

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg været på afveje et par gange i mit liv, siger James Corden om at opføre sig som lidt af et røvhul på grund af sin berømthed og succes.

Den populære vært, der har sit eget talkshow, 'The Late Late Show', er blandt andet kendt for sin carpool karaoke, hvor han kører rundt i sin bil med berømte musikere, mens de synger med på deres største hits og taler om løst og fast.

Selvom han normalt er kendt som den ekstremt venlige og charmerende vært, så indrømmer han, at han har begået flere fejltagelser, end han har lyst til at indrømme.

- Men på nuværende tidspunkt i mit liv har jeg nok mennesker omkring mig, der står klar til at fortælle mig, hvis jeg begynder at opføre mig som lidt af et røvhul, siger han.

Og hvorfor taler James Corden så om at være et røvhul?

Det gør han, fordi han lige nu kan opleves i den stjernespækkede Netflix-film 'The Prom', der netop har haft premiere.

I 'The Prom' er stykket 'Eleanor!' et flop på premiereaftenen på Broadway. Dee Dee, spillet af Meryl Streep, og Barry, spillet af James Corden, bliver svinet til i pressen. De må derfor i fællesskab med deres kollega Angie Dickinson, der spilles af Nicole Kidman, finde på noget, der kan sætte dem i et positivt lys.

De er nemlig ikke sympatiske nok, mener deres samarbejdspartnere – og det er en af årsagerne til, at deres musical er en fiasko.

I filmen viser Dee Dee og Barry blandt andet, hvor egocentriske og arrogante de er under interviews med pressen på den røde løber. Det er en situation, som James Corden godt kan nikke genkendende til.

- Jeg tror ikke, at der findes en eneste kunstner, der ikke har lidt af et ego eller er lidt narcissistisk.

James Corden, der voksede op i nærheden af High Wycombe i England, beskriver sig selv som klassens klovn, der var blevet lidt for buttet, men som var fast besluttet på at blive skuespiller. Det siger en hel del om et ungt menneske, mener han.

- Man har en ret speciel tankegang, hvis man medvirker i en skolekomedie og tænker: "Ja, der er helt sikkert folk, der vil betale for at se mig gøre det her." Et eller andet er der galt, hvis man tænker sådan!

Brug for et kram

Den britiske skuespiller har i sit virke som talkshowvært interviewet berømtheder og lavet carpool karaoke med mange kendte mennesker. Det har han faktisk gjort siden 2015, og den erfaring har gjort, at den slags mennesker er nemmere at gennemskue.

- Lige meget om man er kunstner eller ej – så ønsker man bare at blive set og hørt, fastlår James Corden.

- Når det går op for én, at det er tilfældet, så ændrer man måden, man håndterer disse mennesker på.

'The Late Late Show with James Corden' har siden 2015 haft James Corden som vært. Showet har dog kørt med forskellige værter tidligere. (Foto: Terence Patrick © 2020 CBS Photo Archive/via Getty Images)

James Corden bruger en mand, der netop har købt en stor Lamborghini og kører ekstra stærkt igennem London i den, som et billede på, hvad han mener.

- Ens første reaktion er måske: "Sikke en idiot." Men hvis man lige vender sit perspektiv en omgang og i stedet tænker: "Ah! Denne mand ønsker virkelig, at jeg skal lægge mærke til ham. Han havde så meget brug for det, at bilen ikke var nok. Han var også nødt til at køre rigtig, rigtig stærkt, så han er sikker på, at jeg ser ham."

- Så tænker man i stedet: "Jeg håber, at han er ok, og jeg håber, at der er én, der giver ham et kram." Det perspektiv vil ændre ens syn på egoisme og narcissisme.

Accept og tolerance

'The Prom' var oprindeligt en amerikansk musical, der havde premiere på Broadway i 2018. Filmen er baseret på et manuskript af Chad Beguelin og Bob Martin og er instrueret af Ryan Murphy.

For at redde sig selv fra dårlig presseomtale, tager Broadway-stjernerne Dee Dee Allen, Barry Glickman og Angie Dickinson til delstaten Indiana for at hjælpe en lesbisk pige, der er blevet nægtet at deltage i skolens sidste fest på grund af sin seksualitet.

Det viser sig, at Barry også kan relatere til den unge kvinde, for hans forældre slog hånden af ham, da han sprang ud som homoseksuel.

James Corden befandt sig til Tony Awards i 2016, da der havde været et masseskyderi i Florida i en natklub for homoseksuelle, og han blev rørt, da han hørte kollegaen Lin-Manuel Miranda holde tale.

- Han sagde: "Kærlighed er kærlighed, er kærlighed, er kærlighed." Og jeg er fuldkommen enig med ham. Jeg følte desuden, at jeg fik stor støtte fra Ryan Murphy, der fortalte mig om sine egne oplevelser, og hvad han havde været igennem. Jeg tror, at det havde været meget anderledes, hvis jeg ikke blev instrueret af en homoseksuel mand i filmen.

I 'The Prom' bliver James Corden flankeret af stjerner som Nicole Kidman, Meryl Streep og Keegan-Michael Key. (Foto: MELINDA SUE GORDON/NETFLIX © © 2020 Netflix)

James Corden har boet i London, New York og Los Angeles, hvor man generelt har en åben og tolerant holdning til homoseksualitet, og så kan man godt glemme, at der findes steder i verden, hvor det ligefrem er ulovligt, og man kan blive dømt til døden for at være homoseksuel.

- Der er ingen, der har de problemer på min gade, siger James Corden, der bor i en stor villa i den rige bydel Brentwood i Los Angeles.

- Men man skal ikke kigge ret langt for at høre den slags historier. Og hvis man ser på, hvad der sker i nogle lande i Europa, hvor folk bliver forfulgt på grund af deres seksualitet, så er det fuldkommen afskyeligt. Det er uværdigt og modbydeligt!

- Så jeg håber, at denne film kan være med til at fortælle folk, der er bange og har det svært, at de ikke er alene. De kan finde accept, og der er mennesker, der står klar med åbne arme til at elske dem.

Flop er nødvendige

Historien fra 'The Prom' om at tackle et flop er også noget, James Corden på trods af sin store succes kan relatere til.

- Har jeg nogensinde haft et flop? Det ved Gud, jeg har! Har du set 'Cats'?, udbryder James Corden uden tøven om musicalen, der kom ud ved juletid sidste år.

- Jeg har medvirket i flere fiaskoer, men jeg mener, at det er nødvendigt at fejle. Man lærer mere af sine fejltagelser end af ens succeshistorier. Det gælder ikke alene for ens karriere, men i forhold til livet generelt.

James Corden ses her i front som katten Bustopher Jones i filmen 'Cats'. spiller han sammen med blandt andre Taylor Swift, Jennifer Hudson, Jason Derulo, Judi Dench, Rebel Wilson og Idris Elba. (© 2020 Universal Pictures)

'Cats' er ligesom 'The Prom' en filmatiseret musical. Men modsat den store succes, 'Cats' havde på teatre verden over efter dens premiere i 1981, var Tom Hoopers filmatisering af Andrew Lloyd Webers musical et flop. Den blev en kommerciel fiasko og blev blandt andet kaldt 'frastødende' af anmeldere.

- Jeg har ikke set filmen, men jeg mener helt klart, at det er ok at være kritisk. Måske var filmen ikke så god, som den kunne være. Det er ok at erkende det, og det er ok at være åben omkring det, og det er også ok at lave sjov med det.

Succes er subjektiv

James Corden tilbragte otte dage i London for at optage 'Cats' i 2019. Hans familie – kone og tre børn – rykkede ellers fra London til Los Angeles tilbage i 2015, så han kunne blive talkshow-vært, og derfor var han godt tilfreds med at kunne være hjemme i England og besøge sine forældre og sine søstre i en uges tid.

- Det med at vurdere, hvorvidt en film er en succes eller ej, er noget underligt noget, for jeg havde det sjovt, mens jeg optog den, siger James Corden, der spiller den meget fornemme og tykke kat Bustopher Jones i filmen.

- Så hvis man stiller sig selv spørgsmålet: "Lærte jeg noget af oplevelsen? Ja! Havde jeg det sjovt? Ja!" Så var det rent personligt for mig en succeshistorie.

Det var primært filmens visuelle koncept, der blev kritiseret, og den blev blandt andet beskyldt for at være så dårligt animeret, at menneskekattene blev direkte uhyggelige at se på. Men på trods af dette kunstneriske fejlskud, har James Corden ikke ændret sit syn på Tom Hooper, der også stod bag Oscar-vinderen 'Kongens store tale'.

- Jeg ville samarbejde med Tom Hooper syv dage om ugen, hvis han havde brug for mig, understreger James Corden bestemt.

Afvisning motiverer

I dag har James Corden både en Tony Award for sin opførsel på Broadway i 'One Man, Two Guvnors', en Bafta-pris for at være årets kunstner og et par Emmy'er for at være vært på 'The Late Late Show' og 'Carpool Karaoke' derhjemme.

Men det har ikke altid været lige ud ad landevejen for den britiske kunstner.

Da han medvirkede i 'The History Boys' på Broadway i 2006 sammen med otte jævnaldrene mænd – deriblandt Dominic Cooper – følte han sig bestemt ikke som en "hot" skuespiller.

'Carpool Karaoke' er et tilbagevendende segment i talkshowet 'The Late Late Show with James Corden', der går ud på, at James Corden kører i bil og skråler med på sine kendte gæsters sange. Her har han været på køretur med 'Treat You Better'-sangeren Shawn Mendes. (Foto: Terence Patrick © 2018 CBS Photo Archive/via Getty Images)

- Jeg vil aldrig glemme, hvordan de andre hver eneste dag kom med nye manuskripter til film af Spielberg og Scorsese eller til HBO-serier, og jeg fik aldrig et helt manuskript. Jeg fik to sider til en scene med en fyr, der arbejder i en kiosk eller en ven til en, der er vildt hot, som har to scener. Men på mange måder er jeg meget taknemmelig for det, for det var dét, der gjorde, at jeg begyndte at skrive en tv-serie med min ven.

Han skrev serien 'Gavin & Stacey' sammen med sin medspiller Ruth Jones fra den britiske tv-serie 'Fat Friends'. Deres manuskript blev købt af BBC, og kørte på kanalen fra 2007 til 2009.

- Til alles overraskelse – og især vores egen – blev serien en kæmpe succes, og jeg tror ikke, at det var sket uden den følelse, jeg havde af at være blevet afvist eller folk, der havde sagt: "Der er ikke brug for dit talent her på grund af den måde, du ser ud på." Jeg er meget taknemmelig for den følelse, for den motiverede mig til at skabe mine egne projekter.

Facebook
Twitter