Vi elsker at gå i biffen: Største danske filmår siden 2009

Danskerne er flittige til at se film i biografen. I 2015 blev der solgt næsten 14 millioner biografbilletter, hvilket er det største salg siden 2009.

Danske biografer solgte mange billetter i 2015. De danske film oplevede en fremgang på 26 procent i forhold til året før. (Foto: MADS NISSEN © Scanpix)

Sidste år blev et vældig godt år for de danske biografer.

I 2015 blev der nemlig solgt 13,8 mio. biografbilletter, hvilket er 16 procent flere end året før.

Det skriver Danmarks Statistik, der netop har offentliggjort 2015-tallene for biografer og film.

Faktisk skal vi helt tilbage til 2009 for at finde et højere antal solgte biografbilletter, og siden 1980 har tallet kun ligget højere end sidste år fem gange. De fleste af de indbringende år lå tilmed i begyndelsen af 80’erne.

I år er det særligt den seneste James Bond-film, ’Spectre’, der har fået danskerne lokket i biffen, viser de nye tal. Den mest sete danske film var derimod ’Klovn Forever’.

Næsten hver tredje billet gik da også til en dansk film sidste år, og Danmark haler dermed ind på de amerikanske films markedsandel herhjemme.

I 90’erne lå dansk films billetsalg i gennemsnit på 18 procent, mens niveauet i 00’erne landede på 26 procent.

Derudover er der kommet flere biografsale - og dermed sæder - i Danmark de senere år. Siden 2000 har vi herhjemme fået 5000 flere biografsæder, skriver Danmarks Statistik.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk