Vi er vilde med Skam: Norsk seerhit slår ny rekord

Første afsnit af 'Skam' er det mest streamede på DR TV nogensinde. Skam opfylder en række parametre for at være en streaming-succes, forklarer medieforsker.

Første afsnit i første sæson af den populære norske ungdomsserie Skam er det mest streamede afsnit på DR TV nogensinde. (Foto: NRK © NRK)

At danskerne ikke kan få nok af Eva, Jonas, Noora og alle de andre fra 'Skam' er endnu engang blevet bevist. Det første afsnit af 'Skam' i sæson 1 - hvor Eva er hovedperson - har nemlig slået alle rekorder på on demand DR TV, hvor afsnittet i skrivende stund har 560.000 seere.

Det gør samtidig afsnittet til det mest sete på DR TV nogensinde. Det viser nye tal fra DR Medieforskning. Rekordindehaveren var inden da første afsnit af 'Prinsesser fra Blokken', men det har første afsnit af den populære norske tv-serie har overgået med 55.000 seere.

Fiktionsserier hitter

At 'Skam' slår alle rekorder, overrasker dog ikke medieforsker i DR, Uffe Høy Svenningsen, når man ser på danskernes generelle streamingforbrug. - Det er en serie, det er fiktion, det er rettet mod unge – og så er det kvalitetsindhold, siger han. Og netop fiktion og serier er noget af det, der hitter allermest på på diverse streamingtjenester, om det så drejer sig om DR TV eller Netflix, fortæller han.

Populære 'prinsesser'

Han fortæller også, at DR's egen erfaring er, at portræt-, reportage- og faktaserier er rigtig populære. Alt fra 'Jeg er L.O.C.' til 'De smukke drenge' - og ikke mindst 'Prinsesser fra blokken', der er den mest streamede serie på DR TV nogensinde.

- Man får et indblik i et rigtigt miljø, i nogle rigtige mennesker, som er en del af vores samfund og som også har en fascinerende og relevant historie at fortælle. Jeg tror, folk synes, det er meget berigende og fascinerende at få et indblik i andres liv. Der er autenticitet i det, fortæller Uffe Høy Svenningsen.

Streaming er blevet mainstream

Når nyere serier som 'Skam' og 'Prinsesser fra blokken' sætter seerrekorder skal det samtidig ses i lyset af, at streaming bliver mere udbredt, forklarer medieforskeren.

- Det er klart en vigtig faktor, at streaming bliver mere og mere mainstream. Streamingtjenester, inklusiv YouTube, udgør cirka en fjerdedel af det samlede tv-forbrug. Hos unge udgør det halvdelen af forbruget – og det er en stadig stigende kurve, siger han. De genrer, der fylder mindre i det samlede streamingbillede er ifølge Uffe Høy Svenningsen nyheder, aktualitet og sport, der i udpræget grad stadig foregår på klassisk flow-tv.

Du kan se Skam så længe det er tilgængeligt på DR TV HER

FacebookTwitter