'Vi ser frem til at fortælle hendes historie': Nu bliver Amy Winehouses liv til en film

Den nye film vil handle om den britiske sangers liv i månederne op til hendes tidlige død.

Den kommende spillefilm om Amy Winehouse vil blive baseret på bogen 'Saving Amy', som blev udgivet i 2010. (Foto: Unknown © Ritzau Scanpix)

Dokumentarfilmen 'Amy' blev af anmeldere kaldt et mesterværk og modtog over 50 filmpriser – blandt andet en Oscar for bedste dokumentarfilm.

Nu er der en ny film på vej om den britiske sanger Amy Winehouse – men denne gang bliver det en spillefilm.

Filmen er en såkaldt biopic – og er derfor en blanding mellem en spillefilm og en biografi. Grundlaget for selve filmen er bogen 'Saving Amy', som forfatteren Daphne Barak udgav i 2010.

Bogen er blandt andet baseret på 40 timers optagelser, noter og eksklusive fotos, som forfatteren lavede sammen med Amy Winehouse og familien i de tre sidste år af sangerens liv.

Daphne Barak vil i øvrigt være ledende producent på filmen, skriver mediet The Hollywood Reporter.

Lyt til Amy Winehouses nummer 'Tears Dry On Their Own', mens du læser videre:

0:00

Det er produktionsselskabet Halcyon Studios, som vil producere filmen, og her ser man frem til at sætte filmen i gang.

- Vores hold er beæret over at skulle arbejde på det her projekt. Selvom hendes karriere blev alt for kort, så var Amy en generations stemme, og vi ser frem til at fortælle hendes historie på en gribende måde, siger studiets administrerende direktør, David Ellender, ifølge The Hollywood Reporter.

London fik i forbindelse med tiårsdagen for Amy Winehouses død en statue af sangerinden. Den står i bydelen Camden, hvor Amy Winehouse også boede. (Foto: TOLGA AKMEN © Ritzau Scanpix)

Fik utal af musikpriser

Sangerinden med det høje, sorte hår, mørke, soulede stemme og den markante eyeliner brød stort igennem med sit andet album 'Back To Black' i 2006. På det album var blandt andet nummeret 'Rehab', hvor man kunne fornemme Winehouses hang til alkohol og stoffer.

Som sanger forenede hun to af de mest populære musikgenre fra 00'erne – nemlig den britiske rock og den mere jazzede pop, som gav hende et utal af priser heriblandt flere Grammy-priser.

Tidligere har det også været fremme, at selskabet Monumental Pictures samarbejdede med Winehouses familie om at lave en biopic. For halvandet års tid siden fortalte familien ifølge NME, at den film ville vise den virkelige Amy. Det var ellers planen, at optagelserne allerede skulle have været i gang i 2019.

Netop Amy Winehouses far var stor kritiker af dokumentarfilmen 'Amy', fordi han følte, han blev portrætteret som grådig og følelseskold.

Amy Winehouse døde i juli 2011 af alkoholforgiftning. Hun blev 27 år. Efter hendes dødsfald blev albummet 'Back To Black' et af de mest solgte albums i Storbritannien.

I de seneste år har flere andre musikere også været centrum for biopics. Bandet Queen blev behandlet i 'Bohemian Rhapsody' (2018), som fik hele fire Oscar-priser. Og Elton Johns liv blev gjort til film i 'Rocketman' (2019), der fik ligeledes en Oscar.

Facebook
Twitter