VIDEO Bodil Jørgensen tæt på døden: Vidste ikke om jeg kunne åbne øjnene igen

Den 53-årige skuespiller Bodil Jørgensen fortæller åbent om sin nærdøds-oplevelse, hvor en traktor kvæstede hende. Fire måneder efter ulykken er hun atter på benene.

Livet var ualmindeligt tæt på at slutte for den danske skuespiller Bodil Jørgensen, der for fire måneder siden blev alvorligt kvæstet af en traktor.

I 21 Søndag på DR1 fortæller skuespilleren åbent om hendes nærdøds-oplevelse, der var et uvirkeligt og forvirrende forløb præget af morfin, hallucinationer og store tanker.

- Var du bange for at dø?

- Ja... Jeg tænkte: "Hvis jeg åbner øjnene, kan jeg så åbne dem igen?", siger Bodil Jørgensen i interviewet.

Kunne ikke komme op

I juni måned var hun midt i optagelserne til filmen "Far til fires vilde ferie". En tidlig morgen i Vestjylland stod hun bag på en traktor, der kørte hende op ad et dige. Men traktoren begyndte pludselig at køre baglæns. Bodil Jørgensen faldt af den, og det store køretøj kørte hen over hende.

- Lige da det var sket, og jeg ikke kunne komme op - ikke engang på alle fire - tænkte jeg: "Det var da mærkeligt". Og så begyndte jeg ret hurtigt ikke at kunne trække vejret. Jeg kunne ikke få luft, siger Bodil Jørgensen i 21 Søndag.

Bodil Jørgensen blev akut indlagt på hospitalet. Hun var i livsfare og ingen vidste om hun ville klare sig. Hun havde brækket begge sine kraveben og alle sine ribben. Havde brud på både hofte, skamben og bækken, og slemme skader på lever, nyrer og lunger.

Bodil Jørgensens kvæstelser var omfattende. (© DR)

- Jeg var meget træt, og tænkte meget over livet og døden og kunne jo ikke kommunikere med nogen. Jeg fik meget morfin, og hallucinerede kraftigt. Det var som at være i et mellemrum mellem her og der, siger hun.

Har fundet en styrke

Mirakulløst kæmpede Bodil Jørgensen sig igennem kvæstelserne, og overlevede ulykken. Den 53-årige skuespiller går fortsat til genoptræning, men er udskrevet fra hospitalet og er atter på benene.

- Det er ikke sådan, at jeg havde behøvet at opleve det her, for at blive et dårligere eller bedre menneske. Men når det nu blevet en del af mig, er jeg sikker på, at jeg har fundet en styrke, siger hun.

Bodil Jørgensen har også skrevet en erindringsbog "En rejse gennem bly og græs", der udkommer i næste uge.

Se klip fra interviewet med Bodil Jørgensen i videoen over artiklen.

Facebook
Twitter