VIDEO Dansk kirke reklamerer for ny James Bond-film

Danske politikere hilser "udsædvanlig" sammenblanding af reklame og folkekirken velkommen.

Vor Frelser Kirke i København spillede både tirsdag den 20. og fredag den 16. oktober temaet fra James Bond på deres klokkespil for at reklamere for den nye film.

Tirsdag aften fik en kendt melodi fodgængerne på Christianshavn i København til at stoppe op og lytte efter en ekstra gang.

Reklamebureauerne Posterscope Live og Vizeum Danmark havde nemlig fået lov til at bruge Vor Frelser Kirke til at reklamere for den nye Bond-film 'Spectre', som snart har premiere.

Samtidigt med klokkespillet lyste en lyskanon placeret uden for kirkens område himlen op med et stort logo fra filmen.

Kirken blev stillet gratis til rådighed, mens kirkens klokkespiller blev betalt af reklamebureauet, som repræsenterer Fox og SF Film, der står bag filmene.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1018909348168173&id=972309669494808&substory_index=0

Politikere vilde med idéen

Sammenblandingen af kirke og reklame kaldes "usædvanlig", men hilses velkommen af flere politikere.

- Hvis en kirke gerne vil vise, at den favner bredt, er det her en super måde at gøre det på. Andre kirker kunne lære noget her, siger Socialdemokraternes kirkeordfører Karen J. Klint.

Kirkeordførerne i Dansk Folkeparti og Radikale Venstre er enige.

- Det er jo ret usædvanligt. Og hvis det var skjult reklame, ville jeg mene, det var et problem. Men her er det jo meget tydeligt, siger DF's Christian Langballe.

Radikale Marianne Jelved synes, det er friskt gjort.

- Jeg har intet dårligt at sige om det. (...) Men der er selvfølgelig grænser for, hvad man kan reklamere for. Hvis de for eksempel i stedet reklamerede for prostitution, ville en etisk grænse være overskredet, siger hun.

Se videoen i Facebook-opslaget herunder:

https://www.facebook.com/posterscopedenmark/posts/1000175300047327