VIDEO Hypnotisøren Mikkel får sit publikum til at spise rå løg

Mikkel R. Karlsen er såkaldt 'psykologisk entertainer' og underholder med at læse folks tanker og hypnotisere folk til at gøre ting, de aldrig nogensinde havde troet, de ville gøre.

Han havde egentlig aldrig forestillet sig, at hans hobby skulle blive hans levevej.

Det skulle dog vise sig, at der er ret stor efterspørgsel efter shows med en som ham.

Mikkel R. Karlsen er hypnotisør og psykologisk entertainer, hvilket betyder, han underholder med blandt andet at læse folks tanker og hypnotisere folk til at gøre noget, de ellers aldrig ville have gjort.

- Jeg har altid haft en passion for at kunne lege lidt med at læse folk. Helt tilbage fra da man var lille og legede sten, saks, papir. Der synes jeg, det var sjovt at se, om jeg kunne læse det næste træk, der kom, fortæller 29-årige Mikkel R. Karlsen.

Gættede OL-vinders pinkode

I både radio- og tv-programmer har han efterladt værterne målløse efter at have læst deres tanker.

Han har også forudsagt Ekstra Bladets forside fem dage, før den udkom, og så har han gættet OL-guldvinder Pernille Blumes pinkode foran 1.400 måbende tilskuere i TV2's program om de største øjeblikke fra 2016.

Og i det nye DR1-program 'På Landevejen' får han en flok efterskoleelever til at spise rå løg, fordi han har hypnotiseret dem til at tro, at de spiser æbler, som man kan se i videoen herover.

- Jeg har nok altid haft en trang til at lave et eller andet fascinationsagtigt, siger Mikkel R. Karlsen.

- Jeg kan huske, jeg som teenager så en på et gadehjørne i København, der lavede sådan noget med at lege med folks tanker. Det synes jeg, der var noget vildt spændende over, så jeg begyndte selv at lege med teknikker og metoder til, hvordan man gør, siger han.

Det er ikke alle, der kan hypnotiseres. Derfor skal Mikkel R. Karlsen også kunne finde nogle af de 20 procent i sit publikum, der kan. Se i videoen her:

Stoppede med at studere

Det var først for fire år siden, at han gik 'all in' på at skabe sig en karriere som entertainer.

Da han mødte sin nuværende manager, Thomas Hansen, i 2013, indgik de to et partnerskab og begyndte systematisk at sætte shows op i hele landet med Mikkel R. Karlsen.

Efter bare fem måneder besluttede Mikkel sig for at afbryde sit studie i statskundskab for at hellige al sin tid til at lave shows for andre mennesker.

Beviser hvad man kan få folk til

Hvis du sidder blandt publikum til et show med Mikkel R. Karlsen, så kan du altså risikere at komme til at spise rå løg i den tro, at det er et æble.

En gimmick, han har turneret med rundt omkring i landet og noget, som i den grad har overrasket publikum.

- Lige den ting beviser ret godt, hvordan man kan få folk til at gøre noget, de ellers ikke ville gøre, forklarer han.

Det er selvfølgelig ikke så rart at vågne op med en smag af rå løg i munden, men også dét kan Mikkel R. Karlsen hypnotisere væk.

- Jeg kan sørge for, de får en anden smag i munden bagefter. Hvis nu jeg siger, at nu har de en jordbærsmag i munden, så er det det, de mærker, siger han.

Pige fra publikum kastede op

Og netop de rå løg har han haft flere sjove oplevelser med.

- Jeg kan huske engang, jeg havde en med, som hele vejen igennem - også efter han var vågnet af hypnosen - var overbevist om, at han aldrig nogensinde havde spist et løg. Han havde først fattet det, da han havde fået vist en video af det, siger Mikkel R. Karlsen.

En anden episode var dog lidt mere uheldig - og langt fra planlagt.

- Jeg havde engang en pige til et show, der kastede op midt på scenen. Det var frygteligt! Hun havde spist det hele af løget i den tro, det var et æble og så kastede hun op bagefter, fortæller han.

Mikkel R. Karlsen fik dog, mens pigen stadig var i hypnose, fortalt hende, at hun havde det godt og var tilpas. Så da hun vågnede, gik hun glad ned fra scenen og troede ikke, hun havde spist andet end et æble.

- Hun opdagede slet ikke sit eget opkast. Men der blev jeg nervøs! Lige siden den dag har jeg altid sagt til dem, der er i hypnose, at lige meget hvad, der sker, så vil de ikke på nogen måde blive så dårlige, at de kaster op af det. Og det virker, siger han.

Se med i 'På Landevejen' i aften klokken 20.30 på DR1. Se programmet her.

Om programmet:

  • I denne nye DR1-serie på seks afsnit inviterer en række af Danmarks mest kendte og populære entertainere seerne med i bandbussen, i omklædningsrummene og bag kulissen.

  • Dem kan du møde i serien: Birthe Kjær, Rune Klan, Kandis, Huxi Bach, Lindy Aldahl (foredragsholder – kendt fra DR-programmet 'Rigtige mænd'), Fallulah, Folkeklubben, Mikkel Karlsen (hypnotisør og psykologisk entertainer) og Lis Sørensen.

  • 'På Landevejen' kan ses hver tirsdag klokken 20.30 på DR1.

Facebook
Twitter