VIDEO Mon Chris Rock ville snakke race? Åh ja!

Der blev snakket om #OscarsSoWhite fra det sekund, aftenens vært gik på scenen.

Iført en kridhvid smokingjakke indtog den amerikanske komiker Chris Rock Oscar-scenen som vært for årets show.

Og hvis nogen var i tvivl om, hvorvidt Chris Rock ville tage racedebatten op, fik de svar allerede i hans første ord:

- Velkommen til The White Peoples Choice Awards, lød de første ord.

Det stoppede ikke der. De første tre minutter af verdens mest berømte prisuddeling gik med, at værten kommenterede raceproblematikken - og at der i år ikke har været nogen sorte nominerede skuespillere.

- Det her er det vildeste og skøreste show med al den kontrovers. For vi har ingen sorte nominerede. Og folk har sagt til mig: Chris, du burde boykotte det! Chris, du burde sige op. Men hvorfor er det kun arbejdsløse, der beder en om at sige op?

- Hvorfor lige til dette show - det er det 88. Oscar-show. Det betyder, at det her "ingen sorte nominerede-halløj" er sket mindst 71 andre gange. Det skete i 50'erne og 60'erne, og dengang var der ingen protester. Hvorfor ikke?, spurgte han og svarede selv:

- Fordi vi havde ægte ting at protestere over dengang. Vi havde for travlt med at blive voldtaget og lynchet til at beskæftige os med "bedste fotograf". Når din bedstemor hænger og dingler i et træ, er det virkelig svært at interessere sig for "bedste korte dokumentar".

Han sendte også en bredside af sted til skuespillerinden Jada Pinkett Smith, der er en af de skuespillere, der har boykottet showet.

- At Jada boykotter Oscar svarer til, at jeg boykotter Rihannas trusser. Jeg var slet ikke inviteret, sagde en smågrinede Chris Rock.

Undervejs i showet havde Chris Rock tid til at tweete, og det blev blandt andet til dette tweet, hvor der står: "Oscar-drikkeleg" - tag et shot hver gang Chris Rock får publikum til at føle sig ubehageligt til mode."

https://twitter.com/chrisrock/status/704150920062308357

- Jeg døde lige af alkoholforgiftning, lød en af de mange kommentarer.

Hele ideen med at have Chris Rock som vært, var dog ikke grebet ud af den blå luft. Det var nøje planlagt, fordi Chris Rock netop er kendt for at gå over grænsen i racespørgsmål.

- Vi har altid vidst, han vil gå i den retning (og snakke race, red.). Det her er Chris. Vi ved, hvem han er. Han er en fantastisk, fantastisk observant komiker og performer, og han er en fantastisk vært. Og ja, vi ønsker, at han skal gå i den retning. Lang tid før det her kom frem, var meningen med Chris, at han skal tilføre showet noget kant og noget humor - og noget intelligent humor, har præsidenten for Oscar Akademiet Cheryl Boone Isaacs sagt.

Facebook
Twitter