VIDEO Salgstur med 'Kvinden i Buret' gav Lie Kaas nerver på

Det er vigtigt for dansk film at få succes i udlandet. DR tog med en nervøs Nikolaj Lie Kaas til fremvisning i Hamborg.

Prestige og penge sender dansk film til udlandet. Og det er et apparat, der går i gang allerede inden første scene er filmet.

Senere handler det om at promovere filmen, og i weekenden tog en smånervøs Nikolaj Lie Kaas derfor til at Hamborg for at promovere sin nyeste film, 'Kvinden i Buret' (se klippet fra TV Avisen øverst på siden).

Filmen har kostet godt 40 millioner danske kroner, og det betyder, den skal ud over landets grænser for overhovedet at tjene sig selv hjem igen.

Alle håber på en ny Stieg Larsson

Den danske film bygger på en krimi skrevet af danske Jussi Adler-Olsen, og dermed sender den producenternes drømme og tanker i retningen af den svenske serie af succesrige film 'Millenium', der gik verden rundt og solgte for mere end én milliarder kroner.

Sådan godt går det dog næppe med 'Kvinden i Buret', selv om verden er på jagt efter en ny nordisk succes ifølge selskabet Trust Nordisk. Alligevel kan man godt konkurrere med de svenske naboer.

- Nu hørte jeg lige, at til Stieg Larsson-premieren, der var der ikke fuldt hus. Så nu skal der være fuldt hus til vores, siger Nikolaj Lie Kaas i indslaget.

De danske biografer tror på, at 'Kvinden i Buret' kan sælge 800.000 billetter herhjemme, og områdedirektør Steffen Andersen-Møller fra Det Danske Filminstitut siger, han "ikke vil blive overrasket", hvis den sælger to-tre gange så mange billetter i udlandet.

'Kvinden i Buret' har premiere i Danmark torsdag.

Facebook
Twitter