VIDEO Viggo Mortensen: Lige nu minder USA om tiden efter Vietnamkrigen

Skuespilleren Viggo Mortensen, der er Cannes-aktuel i filmen 'Captain Fantastic', kritiserer bl.a. politikere for at skabe splid blandt befolkningen.

Dansk-amerikanske Viggo Mortensen er aktuel på årets Cannes-festival med filmen ’Captain Fantastic’, der vises udenfor konkurrence.

Her spiller han familiefaren Ben, som ønsker at opdrage sine seks børn langt væk fra civilisationens stramme greb.

I en selvbygget hytte i den nordvest-amerikanske skov lærer han sine børn at gå på jagt, træne åndedrætsøvelser og recitere tekster af venstreorienterede forfattere - alt imens de kritiserer amerikanernes fordummelse og usunde livsstil.

Men det er vigtigt at turde snakke højt, lyder det fra den dansk/amerikanske skuespiller, der sammenligner nutidens USA med tiden efter Vietnamkrigen i 1970'erne.

- Politikerne udnytter forskelligheder, uvidenhed og mangel på kommunikation, for at de kan opnå deres egne mål. Sådan har det altid været i USA, fordi befolkningen er meget blandet. Der har altid været sociale konflikter, men lige nu minder det meget om tiden efter Vietnamkrigen. Der er markant modsatrettede grupperinger i samfundet, som er sådan på grund af mediernes indflydelse, lyder det fra Viggo Mortensen.

Brød igennem med 'Ringenes herre'

Mortensen kom på alles læber efter rollen som Aragorn i storfilmstrilogien ’Ringenes herre’.

Siden har han etableret sig som en skuespiller, der vælger sine film med omhu og har spillet med i smalle art house-film som ’Jauja’ og ’Far From Men’ og større indiefilm som den dystopiske Cormac McCarth-filmatisering ’The Road’.

Se videoen herover, hvor DR Kultur fangede Viggo Mortensen og instruktør Matt Ross til en snak om filmens humanistiske budskab og det politiske klima i det 21. århundrede.

Facebook
Twitter