Videospil joker med Oscar-show: Skaf DiCaprio en statuette

Ingen oscarnominerede sorte og presset på Oscar-akademiet for at give Leonardo DiCaprio hans første statuette. Nyt og meget pixeliseret onlinespil tager gas på Oscar-hysteri.

Spillet er et satirisk indspark til hysteriet om Oscar-showet, forklarer Bjørn-Erik Aschim, der har lavet spillet. (© The Line)

Filmkendere mener, at det nu er skuespilleren Leonardo DiCaprios tur til at få en Oscar, og endnu flere kritiserer Oscar-akademiet for kun at nominere hvide skuespillere til priserne.

Men nu får den oscarnominerede DiCaprio og de ikke-hvide skuespillere uventet hjælp. To spiludviklere i det britiske computerfirma The Line har nemlig udviklet det gratis 8-bit onlinespil ’Leo’s Red Carpet Rampage’, hvilket kan oversættes til "Leos ræs på den røde løber".

Det skriver flere medier – heriblandt livsstilsmagasinet Konbini.

I spillet skal man blandt andet styre DiCaprio gennem paparazzifotograferne i et løb op ad den røde løber mod de øvrige nominerede i kategorien for bedste mandlige hovedrolle. Heriblandt en ustyrlig Lili Elbe fra filmen ’Den danske pige’.

Derefter skal man blandt andet udpege en sort nomineret blandt en gruppe skuespillere på omkring 50 personer.

Norskfødte Bjørn-Erik Aschim, der blandt andre har lavet spillet, fortæller til DR Kultur, at spillet mest er en kritik af postyret om DiCaprio og selve Oscar-festen.

RedCarpetRampage.com Gameplay

- Spillet er et satirisk indspark til hysteriet om Oscar-showet – og ikke kun Leonardo DiCaprio. Forhåbentlig kan humoren i spillet være med til at træde et skridt tilbage, så man kan se hvor langt ude, det er, siger han.

Desuden forklarer han, at racedebatten ikke har været afgørende for, at de lavede spillet. Men at de ikke kunne ignorere det, da emnet er "værd at diskutere", og fordi det fylder så meget i medierne.

Du kan spille ’Leo’s Red Carpet Rampage’ via dette link.

Oscar-uddelingen finder sted natten til mandag 29. februar.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve