Vinder hun en Oscar næste år? 18-årig superstjerne mindes afdøde stjerner med rørende sang

Teenageren Billie Eilish var et af højdepunkterne under nattens Oscar-show.

18-årige Billie Eilish er vant til de bonede gulve i musikbranchen. Nu træder hun også ind i filmens verdens med sin optræden under Oscar-showet – og det bliver næppe sidste gang, hun synger til prisuddelingen. (Foto: Kevin Winter © 2020 Getty Images)

Hvert år hylder Oscar-akademiet dem, der er gået bort det seneste år, med en videoseance, der viser afdøde skuespillere, instruktører og andre filmfolk.

I år blev de mange afdøde mindet til tonerne af The Beatles-klassikeren 'Yesterday', der blev fremført af den 18-årige popstjerne Billie Eilish.

Det var en rørende version, og sangeren var kun akkompagneret på scenen af sin bror Finneas O'Connell på flygel.

Og Billie Eilish med det neonfarvede hår og de melankolske sange kan roligt vænne sig til at færdes i Hollywood-flokken, for til foråret udgiver hun titelsangen på den nye James Bond-film 'No Time To Die'.

Det kan tilmed sagtens tænkes, at hun vender tilbage til samme scene næste år for at optræde, hvis hendes Bond-sang nomineres – og det er der gode chancer for, da det er sket flere gange for de tidligere 007-titelsange.

Indtil videre har to Bond-sange vundet for 'Bedste originale sang', nemlig 'Skyfall' med Adele i 2013 og 'Writing's on the Wall' med Sam Smith i 2016.

Her kan du læse om fire andre højdepunkter fra nattens store Oscar-show.

1

Janelle Monáe åbner showet

Janelle Monáe får her filmstjernen Leonardo DiCaprio til at synge med på sin åbningssang. (Foto: Kevin Winter © 2020 Getty Images)

Der var knald på, da popstjernen Janelle Monáe som den første indtog scenen med et musikalsk åbningsnummer, der var et medley af flere sange.

Først sang hun 'A Beautiful Day in the Neighborhood', der er en hyldest til den afdøde tv-børnevært Mister Rogers. Så satte hun sin hat på hovedet af Tom Hanks, der spiller Rogers i filmen af samme navn, for derefter at tage hul på en sang, der havde referencer til flere af de nominerede film.

Dermed satte hun – iført en blomsterjakke – for alvor fut i salen sammen med en masse dansere, der var klædt ud som blandt andet Joker og kvinderne fra 'Little Women', mens blomsterblade dryssede ud over publikum, og kendte som Brad Pitt og Brie Larson fik lov til at skråle "la, la, la" i mikrofonen.

Det var dog især Monáes ytringer mellem stroferne, der hurtigt skabte overskrifter på alverdens nyhedsmedier.

- Dette år hylder vi alle de kvinder, der har instrueret fænomenale film, lød det fra sangeren, der dermed stak til kategorien for 'Bedste instruktør', der kun bød på mænd i år.

- Jeg er så stolt af at stå her som en sort, queer kunstner, der fortæller historier. Glædelig Black History-måned, fik hun også sagt.

Under sin optræden fik hun også selskab af Billy Porter fra serien 'Pose', der iført plateaustøvler og glimmerfrakke sang Elton Johns hit 'I'm Still Standing'.

2

Laura Dern hylder sine idol-forældre

Laura Dern som skilsmisseadvokat i 'Marriage Story' er gået rent ind hos mange. Hun har derfor allerede modtaget flere priser for rollen. Nu har hun også en Oscar til hylden. (Foto: mark Ralston © Scanpix)

Laura Dern er ved at være vant til takketaler. I år har hun allerede modtaget blandt andet en Golden Globe, Screen Actors Guild-pris og en BAFTA.

Alligevel var det en tydeligt rørt Laura Dern, der modtog den gyldne statuette for 'Bedste kvindelige birolle' i Netflix-filmen 'Marriage Story'. Det er da også hendes første Oscar.

- Det her er den bedste fødselsdagsgave nogensinde, lød det fra skuespilleren, der fylder 53 i dag mandag.

Laura Dern har haft filmbranchen inde på livet altid takket være sine forældre Diane Ladd og Bruce Dern, der begge er skuespillere. Dem fik hun da også hyldet i sin tale i nat:

- Nogle siger: "Undlad at møde dine idoler". Men jeg siger: "Du er velsignet, hvis du får dem som dine forældre", sagde hun tydeligt rørt.

Laura Dern har været nomineret til en Oscar to gange før – for sin hovedrolle i 'Den vilde rose' i 1992 og sin birolle i 'Wild' i 2015. Hendes far Bruce Dern har netop spillet med i den roste 'Once Upon a Time... in Hollywood', der trak to priser hjem i nat.

3

Skuespillere gør grin med deres egen film

Hvis man ikke er blandt de nominerede, så må man jo gøre noget andet. Her ses James Corden (tv.) og Rebel Wilson iført plys og katte-makeup i gang med at lave fis med deres egen film. (Foto: Kevin Winter © 2020 Getty Images)

Lad os bare sige det, som det er – den stort anlagte Andrew Lloyd Webber-musicalfilm 'Cats' fra sidste år blev alt andet end et hit. Trods store navne som Taylor Swift, Jason Derulo og Judy Dench på rollelisten blev billetterne ikke revet væk, og anmelderne haglede den ned.

Faktisk er 'Cats' med de katte-udklædte skuespillere efterhånden blevet lidt af en joke ved prisuddelingerne, hvilket også var tydeligt under nattens Oscar-show.

Da prisen for visuelle effekter skulle uddeles, var det nemlig James Corden og Rebel Wilson, der begge spiller med i filmen, som iført plys-kattedragter skulle uddele prisen.

- Som medlemmer af filmholdet fra 'Cats' er der ingen bedre end os, der kender vigtigheden af gode visuelle effekter, lagde de ud og blev mødt af kærlige grin fra publikum.

Efter præsentation af de nominerede – lige inden der bliver sagt: "Og Oscar’en går til" – fik de lappet til mikrofonstativet med deres poter, hvilket fik den til at vippe usikkert, og sådan blev det ellers ved nogle sekunder til stor morskab for publikum.

'Cats' var ikke nomineret til nogen priser selv.

4

Joaquin Phoenix: 'Jeg har været en slyngel'

- Jeg er fuld af så meget taknemmelighed lige nu, lød det fra Joaquin Phoenix. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Ligesom med Laura Dern var det ikke så overraskende, at Joaquin Phoenix i nat kunne tage sin første Oscar-statuette med hjem, for han har ligesom Dern været favorit længe grundet sin hovedrolle i 'Joker'.

Til gengæld var der måske nok en del, der var noget overrasket over, at Joaquin Phoenix krøb til korset i sin takketale:

- Jeg har været en slyngel hele mit liv. Jeg har til tider været grusom og vanskelig at arbejde sammen med, men der er så mange mennesker i dette rum, der har givet mig en ny chance, sagde han taknemmeligt.

Det er med andre ord aldrig for sent at lave om på sig selv, lød skuespillerens budskab, der på det seneste har "tænkt en del på nogle af de frustrerende spørgsmål, vi kollektivt står over for" i samfundet:

- Uanset om vi taler om køn og ulighed eller racisme, queer-rettigheder, generelle rettigheder eller dyrs rettigheder – så taler vi om kampen mod uretfærdighed, sagde skuespilleren, der er veganer og som i øvrigt talte om klimaet i sin tale, da han i januar vandt en Golden Globe for samme rolle.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk