VOXPOP 'Beverly Hills 90210' kan køre for evigt

Søndag den 4. oktober fylder 'Beverly Hills' 25 år. Herhjemme har serien stadig fans i alle aldre – og den er stadig relevant, lyder svaret fra flere af dem, DR Kultur har talt med i anledningen.

- Man kender bare temasangen og karaktererne, siger Sara Rønning-Bæk.

Hun taler om ’Beverly Hills 90210’ - den ikoniske serie, der har været en fast del af ungdomskulturen, siden den havde sin begyndelse i 1990.

Denne weekend er det 25 år siden, serien havde premiere i USA - mens danske seere måtte vente to år på at se med.

Til trods for at 'Beverly Hills' nu har et kvart århundrede på bagen, er den markante 90’er-stil i dag noget, modeverdenen lader sig inspirere af, ligesom mange stadig er på fornavn med Brenda, Dylan og alle de andre.

- Uanset om man er kæmpefan eller ej, har man et eller andet forhold til serien, hvis man er vokset op i 90’erne, fortsætter Sara Rønning-Bæk, mens veninden Maria Damtoft Kjærgaard nikker bekræftende.

Aborter, narkotika og god underholdning

Serien er kendt for de mange intriger og vilde kærlighedsforhold, og det er da også dét, mange husker den for:

- Den havde lidt af det hele. Der var bøssedrama, nogen der blev gravide, nogen der fik bulimi. Det blev mere og mere dramatisk, siger Helene Jakobsen.

Og hun er ikke den eneste, der synes, at de vilde eskapader, som seriens unge hovedpersoner kommer ud i, er god underholdning. Alligevel er ’Beverly Hills’, ifølge flere, andet end bare hyggeligt tidsfordriv.

De mange problemstillinger kan nemlig både bruges som ren afslapning, et nostalgisk tilbageblik eller en moralsk målestok for unge mennesker.

- I forhold til alt muligt andet, der er for unge piger, så er det her nok lige så godt, vurderer Susann Athena Schmidt.

Bedre end madprogrammer

Det er Thea Kleist Pedersen enig i. For hende er seriens problemstillinger evigt relevante, og derfor kan alle, uanset alder, forholde sig til og lade sig underholde af ’Beverly Hills’:

- De har problemer, som man også kan have nu eller om 20 og 30 år. Det er kærligheds- og familieproblemer, så det er noget, man altid kan relatere til, forklarer hun.

Og der er generel enighed om, at serien, der stadig sendes hver dag på TV2 ZULU, bør blive på sendefladen:

- Det er da bedre end alle mulige madprogrammer, erklærer Tommy Gehrt med et smil.