Weinstein undskylder efter at have brugt Meryl Streep-udtalelse til at forsvare sig selv

Meryl Streep og Jennifer Lawrence har kritiseret Weinsteins advokater for at bruge deres udtalelser til at forsvare ham.  

Harvey Weinsteins advokater har brugt udtalelser fra de to skuespillere for at bremse en sag mod ham i New York. Nu beklager han. (© Scanpix)

Filmmanden Harvey Weinstein, der er anklaget for voldtægt og sexchikane af flere kvinder, beklager, at hans advokater har brugt udtalelser fra skuespillerne Meryl Streep og Jennifer Lawrence til at stoppe en retssag mod ham.

Samtidig har han ifølge sin talsperson bedt sine advokater om ikke at nævne konkrete skuespillere i fremtiden.

Det sker, efter at både Meryl Streep og Jennifer Lawrence i går kritiserede, at Weinsteins advokater havde brugt ældre udtalelser fra de to skuespillere om, at de ikke havde oplevet seksuelt grænseoverskridende situationer med den kendte filmmand. Blandt andet refererede advokaterne Jennifer Lawrence for at have sagt, at Weinstein ’kun havde været rar over for hende’.

Taget ud af en kontekst

Harvey Weinsteins advokater havde brugt udtalelserne for at stoppe en sag i New York, hvor seks kvinder har anklaget ham for seksuelle krænkelser. Det fik i første omgang Meryl Streep til at kalde brugen af hendes udtalelse for ynkelig.

Senere i går kom Jennifer Lawrence på banen og sagde, at hendes udtalelse var taget ud af en kontekst, og at hun oprindelig havde sagt, at Weinstein ’kun havde været rar over for hende - med undtagelse af de gange, han ikke var det.'

Det skriver blandt andre BBC.

- Harvey Weinstein og hans selskab forsøger fortsat at gøre, hvad de altid har gjort – at tage ting ud af en kontekst – og bruge det til deres egen fordel. Det er, hvad rovdyr gør, og det må stoppe, lod det i en kommentar fra Jennifer Lawrence i går.

Harvey Weinstein bliver undersøgt i flere sager om sexchikane i London, New York, Los Angeles og Beverly Hills. Han nægter sig skyldig og siger, at han ikke har presset kvinder til sex uden samtykke.

Facebook
Twitter