X Factor fortsætter: TV 2 har købt konceptet

Underholdningsprogrammet 'X Factor' fortsætter i 2019 på TV 2, oplyser tv-stationen.

Morten Nørgaard vandt tiende sæson af X Factor tidligere i år. Vinder nummer 11 findes også på DR, men herfra fortsætter programmet på TV 2. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)

I 2018 sender DR1 sin 11. og sidste sæson af talentprogrammet 'X Factor'.

Men programmet fortsætter på dansk tv i 2019 - nemlig på TV 2.

Det afslører tv-kanalen i en pressemeddelelse.

- Vi glæder os til at kaste os over 'X Factor' med friske kræfter. 'X Factor' er Danmarks største underholdningsformat, som i dén grad samler danskerne, og på den måde passer det rigtig godt ind i vores i forvejen stærke underholdningsportefølje, siger TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard, og uddyber:

- TV 2 vil gerne samle danskerne om fælles oplevelser, og dansk kvalitetsindhold er rygraden i vores tilgang. Det omfatter i dén grad også de store underholdningsformater, der bringer folk sammen på tværs af aldersgrupper og geografi.

15-årige Martin Hedegaard - der senere har gjort comeback under navnet Saveus - vandt den første sæson af X Factor i Danmark i 2008. Hans dommer, Remee, har siden vundet programmet yderligere tre gange - med Emilie Esther, Embrace og Morten Nørgaard. (Foto: © Kristian Brasen, Scanpix)

TV 2 varsler ændringer i konceptet

Det bliver produktionselskabet Blu, der har produceret samtlige sæsoner af 'X Factor' i Danmark, der fortsætter med at producere programmet hos TV 2.

- Det har været en udsøgt fornøjelse for Blu at producere 'X Factor', siden det kom til Danmark. Det er et enestående program, som mere end noget andet tv-format formår at røre og begejstre. Vi glæder os derfor utroligt meget over, at TV 2 har valgt at fortsætte succesen og sikre, at danskerne ikke skal undvære 'X Factor' i fremtiden, siger administrerende direktør for Blu, Anne Brostrøm.

Står det til TV 2, kommer 'X Factor' til at fortsætte i mange sæsoner fremover, afslører kanalchef Lotte Lindegaard, der også varsler ændringer i det velkendte format.

- Vi skal selvfølgelig finde vores måde at gøre det på. Dét - og alle detaljer omkring dommere og vært osv. - går vi nu i gang med at se på. I mellemtiden skal DR naturligvis lige sende deres sidste sæson, siger hun i pressemeddelelsen.

Den tidligere så kontroversielle Thomas Blachman har været dommer på alle DRs sæsoner af X Factor undtagen én. Han har vundet programmet én gang - nemlig med duoen Anthony Jasmin i 2014. (Foto: © Thomas lekfeldt, Scanpix)

DR vil have danskudviklet underholdning

DR's beslutning om ikke at fortsætte med 'X Factor' efter den kommende, 11. sæson blev offentliggjort i august i år.

Det er tid til at prøve noget nyt på DR1, lød forklaringen fra DR's mediedirektør, Henriette Mariengaard.

- Det er vores ambition, at seerne fremover skal have ny, original og danskudviklet underholdning, der, ligesom 'X Factor', vil have fokus på at samle befolkningen, sagde hun.

'X Factor' havde premiere på DR1 4. januar 2008, og da finalen i den første sæson blev afholdt i marts, fulgte knap 2,2 millioner danskere med, da 15-årige Martin fra Ørum blev udråbt som den første vinder af programmet.

Den 11. sæson af 'X Factor' har premiere på DR1 mandag 1. januar klokken 20.

Tidligere vindere af X Factor

  • Martin (Remee)

  • Linda Andrews (Lina Rafn)

  • Thomas Ring (Pernille Rosendahl)

  • Sarah (Cutfather)

  • Ida (Pernille Rosendahl)

  • Chresten (Ida Corr)

  • Anthony Jasmin (Thomas Blachman)

  • Emilie Esther (Remee)

  • Embrace (Remee)

  • Morten Nørgaard (Remee)