Filmanmelder: 'Vennerne' har brug for et comeback

De seks 'venner' har flere gange afvist den genforening af 'Friends', som endelig bliver en realitet - formentlig fordi vennerne nu er sultne efter at blive set igen, vurderer filmanmelder.

Det har været svært at samle 'Vennerne', men nu er det endelig lykkes NBC at samle de seks skuespillere på skærmen igen. (Foto: ho © Scanpix)

Skal man tro rygterne, har NBC flere gange, siden successerien 'Friends' sluttede i 2004, forsøgt at genforene de seks 'venner'.

Men én efter én har Rachel, Ross, Monica, Phoebe, Joey og Chandler gennem årene pure afvist en mulig genforening med argumenter om, at folk kun ville blive skuffet.

Alle vil have forskellige forestillinger om, hvad de her karakterer har udviklet sig til, så at forsøge at sætte det op igen, vil kun skuffe de fleste

Matt Le Blanc i Entertainment Weekly, 2012

Nu lyder tonerne imidlertid ganske anderledes fra de seks skuespillere, som igen samles på NBC og ruller over skærmen til februar.

- NBC - netværket bag serien - prøvede efter sigende allerede kort efter serien sluttede at samle dem, og har prøvet flere gange siden, men da så karrieren for dem alle lysende ud, da de på det tidspunkt håbede, at serien tog dem videre til andre projekter, lyder det fra filmanmelder Thomas Bech Rasmussen, der er cand.mag. i filmvidenskab.

'Vennerne' har brug for et comeback

Ifølge ham er det derfor åbenlyst, at holdningsændringen hos de seks tidligere 'Friends'-skuespillere skyldes, at de alle har et stort behov for at gøre comeback.

- Nu får de jo ingen tilbud og har derfor alle sammen stor grund til at vende tilbage og blive set, så folk husker dem igen, og de måske får stillet jobs i udsigt, lyder den kontante analyse fra filmanmelderen.

Ifølge Thomas Bech Rasmussen er Jennifer Aniston klart den, hvis karriere er gået bedst.

- Hun er kendt for andet end Rachel, som han udtrykker det.

Til forskel fra Jennifer Aniston, som har haft roller i store film, som 'Bruce Den Almægtige' og 'The Break -Up', er de andre ifølge Thomas Bech Rasmussen stadig mest kendt for deres karakterer i 'Friends', som tv-folk til gengæld også har været vilde for at genforene, siden serien sluttede i 2004.

Svært at samle gruppen

i 2014 lykkedes det næsten for talkshow-værten Jimmy Kimmel at samle 'vennerne', da han formåede at stable en sketch med Jennifer Aniston, Courtney Cox og Lisa Kudrow på benene i sit studie. Se den seance lige herunder:

Og det lader da også til, at det har været sin sag for NBC at samle vennerne denne gang, så de kan spille en to timers specialudgave, der har til formål at hylde comedy-instruktøren James Burrows.

- Jeg håber, at alle seks vil være til stede i lokalet på samme tid, men jeg ikke sikker på, at det kan lade sig gøre rent logistisk, siger NBC-chefen Robert Greenblatt ifølge Independent.

  • 'Venner' med originaltitlen 'Friends' var en sand seersucces, da den startede i 1994 og kørte i 10 sæsoner frem til 2004. Venner blev skabt i 1993 af David Crane og Marta Kauffman. Her er hvad vennerne blandt andet har lavet siden:
  • Rachel, Jennifer Aniston, har siden tv-serien optrådt i flere store film som blandt andet The Break-Up og ’Bruce den almægtige’
  • Ross, David Swimmer, har siden tv-serien spillet roller i mindre film, som blandt andet American Crime Story'. Han har også forsøgt sig som instruktør og lagt stemme til tegnefilmen Madsagascar
  • Phoebe, Lisa Kudrow, er blevet ved serierne og medvirkede kort efter "Friends" i tv-serien The Comeback, men har på det seneste særligt koncentreret karrieren omkring impro-web-tv-serien ’Web Therapy’
  • Ligesom Phoebe er Monica, Courtney Cox, også blevet ved tv-serierne. Man har blandt andet kunnet opleve hende i 'Cougar Town'. Hun har dog også medvirket i film. blandt andet Scream.
  • Chandler, Matthew Perry, har medvirket i tv-serier som "Go On" og 'The good wife'
  • Joey, Matt LeBlanc har medvirket i en del fil, herunder "Charlie's Angels: Full Throttle", og fortsatte i "Friends´" fodsporet, med karakteren Joey i tv-serien af samme navn
  • Kilder: Wikipedia og tv2.dk

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve