Filminstitut: Afslaget er meget velbegrundet

En formulering om skuespilleres etnicitet og deres påvirkning på en films evne til at sælge billetter i provinsen er meget uheldig - men kun en meget lille del af det samlede afslag, siger DFI-direktør.

En ny børnefilm, MGP Missionen, har fået afslag på støtte fra Det Danske Filminstitut. I afslaget står der blandt andet, at filmen ikke har "tilstrækkeligt potentiale til at ramme det brede familiesegment" - og så tilføjes det:

"Dertil kommer, at film med et cast med anden etnisk baggrund ikke har vist sig at være specielt salgbare i provinsen", lyder det i afslaget, som avisen Information har fået aktindsigt i.

Claus Ladegaard, der er områdedirektør for Produktion og Udvikling i Det Danske Filminstitut, siger at den formulering kun er en meget lille del af det samlede afslag:

- Vi har ikke kunnet give Information aktindsigt i det fulde afslag, for det har producenterne af filmen ikke ønsket, at vi gjorde. Det er naturligvis fordi, en del af filmens handling fremgår af teksten.

Uheldig formulering

Formuleringen om skuespillernes etnicitet og deres påvirkning på filmens evne til at sælge billetter i provinsen er meget uheldig, siger Claus Ladegaard:

- Den er ikke mindst fordomsfuld over for folk i provinsen, og det beklager vi meget. Men der er ingen tvivl om, at afslaget er givet på et fagligt meget velfunderet grundlag, siger han til DR Nyheder.

Støtten er søgt hos Markedsordningen i Filminstituttet, og der er kriterierne, at kun film som har et rigtig stort markedspotentiale kan få støtte.

- Det vurderede vi ikke, at den film havde, siger Claus Ladegaard.

Facebook
Twitter