Filmproducer Carlo Ponti er død

Carlo Ponti, en af Italiens mest kendte filmproducenter og gift med skuespillerinden Sophia Loren, er død. Han blev 94 år.

Den italienske filmproducer Carlo Ponti er død. Han blev 94 år.

Ponti var filmproducer - blandt andet på filmklassikere som "La Strada" fra 1954 og "Doktor Zhivago" fra 1965.

Det kendte filmpar

Men Ponti var også kendt gennem sit ægteskab til skuespillerinden Sophia Loren, som han blev gift med tilbage i 1957. Han var også far til parrets to sønner.

Det var i øvrigt Carlo Ponti, som opdagede Sophia Lorens talent for skuespil. Da parret blev gift, var Loren en ung model på 22 år, men hun blev senere en yderst populær skuespillerinde.

Rod i gammel skilsmisse

Ponti var ellers tidligere gift med mexicaneren Fiastri, som han også havde en søn med, men de italienske myndigheder anerkendte ikke skilsmissen mellem de to.

Derfor blev Ponti anklaget for bigami, og ægteskabet med Loren blev kendt ugyldigt. Det var en skandale på det tidspunkt, men Ponti og Loren fortsatte med at leve sammen.

Ponti var ligesom sin kone Sophia Loren født i Italien. I starten af 1940'erne slog ind på filmvejen og nåede i sin karriere at blive krediteret for 140 film, hvoraf Sophia Loren spiller med i en god portion af dem.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk