Finn og Jacob stjerner i actionfilm

Makkerparret Finn Nørbygaard og Jacob Haugaard siger ja'dak til hovedrollerne i en helt ny actionkomedie, der skal instrueres af Lasse Spang Olsen.

- Dengang vi lavede "Jydekompagniet", var Jacob alkoholiker, og jeg var rig. Så der er sket meget siden, smiler Finn Nørbygaard.

Han og Jacob Haugaard er nemlig på vejen igen efter alkoholisme og økonomiske kriser. Parret skal spille hovedrollerne i Lasse Spang Olsens nye film. Og det bliver hverken en ny "Jydekompagniet" eller ja'dak, ja'dak.

I stedet vil Lasse Spang Olsen vise andre sider af de to komikere.

Slå på tæven og skyde

- Jacob er i virkeligheden en person, der kan bryde ind i alle biler. Han har altid en skruenøgle i lommen, han kan starte alle traktorer, og han kan slå på tæven. Det er en ret interessant side af Jacob, som man ellers ikke ser, fortæller Lasse Spang Olsen til Ritzau og lader talen falde hen på Finne Nørbygaard:

- Du forventer heller ikke, at Finn skyder nogen i skulderen. Så jeg synes, det vil være en skæg udfordring at bruge dem til noget andet end "Jydekompagniet". Der sker ikke det, du forventer, men noget helt andet.

Actionkomedie på ny måde

I tråd med "I Kina Spiser De Hunde" og "Gamle Mænd i Nye Biler" bliver Lasse Spang Olsens nye film en actionkomedie, dog på en hidtil uset facon, fortæller han:

- Vi har forsøgt at forny den humor, som vi selv står for. Vi lancerer to helt nye Jacob og Finn. På godt eller ondt. Det er en kæmpe udfordring at gøre noget andet, fordi folk forventer noget specielt fra os.

Optagelserne til filmen begynder den 14. juni, og filmen kommer i biografen den 15. december.

Facebook
Twitter