Fjerde bog af Larsson kan være på vej

Krimiforfatter Stieg Larsson skrev ikke bare gode historier. Han var og er en god historie. Arvinger forhandler om udgivelsen af en fjerde roman.

Den svenske krimiforfatter Stieg Larsson skrev ikke bare gode historier. Han var og er en god historie. Siden Millenium-triologien efter Stieg Larssons død tog verden med storm, har fans ventet i utålmodigt.

Kunne man ikke forlænge spændingen og samle noter og halvfærdige manuskripter til endnu et brag af en spændingsroman?

Jo, hvis arvingerne kunne blive enige, og der har længe været snak om et manuskript til en fjerde roman i Stieg Larssons Millenium-serie bestående af "Mænd der hader kvinder", "Pigen der legede med ilden" og "Luftkastellet der sprængtes".

Alle bøger, der er blevet filmatiseret, og alle bøger med et enormt indtjeningspotentiale."

Et ufærdigt manuskript

Forinden Stieg Larssons død i 2004, arbejdede forfatteren fortsat med Millenium-universet og havde planlagt en serie på 10 bøger.

I det ufærdige materiale har han efterladt sig et ufuldstændigt manuskript til en fjerde roman. Og i denne uge mødes Stieg Larssons bror og far med Larssons samlever Eva Gabrielsson for at diskutere en mulig udgivelse af en fjerde bog om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Det skriver den svenske avis Expressen.

Familiedrama og arvestrid

Det er en arvestrid mellem Stieg Larssons bror og far overfor Eva Gabrielsson, der gør, at den fjerde roman endnu ikke er blevet færdiggjort. En arvestrid, der handler om rettighederne til bøgerne og de mere end en milliard kroner, som bøgerne har tjent ind.

Det virkelige familiedrama ligner næsten et drama, der kunne optræde i en af bøgerne.

Larssons bror Joakim Larsson har ikke tidligere været interesseret i en udgivelse, men er nu positivt stemt overfor en mulig udgivelse, hvis manuskriptet er i god stand:

-Det kommer an på, i hvilken forfatning manuskriptet er. Jeg vil ikke have, at nogen skal gå ind og rode i Stiegs tekst, med mindre der kun er tale om redigering, siger Joakim Larsson til Expressen.

Hvem der skal skrive bogen færdig, ønsker han ikke at oplyse.

Broren har tidligere udtalt i svenske medier, at der er tale om et manuskript på 200 sider - en begyndelse og en slutning.

Larssons danske forlag Forlaget Modtryk har endnu ikke modtaget nogen officiel besked om en mulig udgivelse og afventer bekræftelse.

Facebook
Twitter