For flabet til tv: Stjerneskuespillers Trump-sviner slettet fra prisshow

En heftig kritik af præsident Trump blev redigeret ud, da der i nat blev sendt live fra Tony Awards i New York.

Robert De Niros præsentation af Bruce Springsteen, som spillede under prisuddelingsshowet, endte med at blive en verbal lussing til den amerikanske præsident. (Foto: Michael Zorn © Scanpix)

- Jeg siger én ting: Fuck Trump.

Sådan lød beskeden fra skuespilleren Robert De Niro, der i nat var på scenen, da teaterprisen Tony Awards blev uddelt.

Det skriver Associated Press.

Men de bidske ord nåede aldrig ud til de tv-seere, der fulgte med i liveshowet. Ordene blev nemlig fjernet og erstattet af absolut stilhed af tv-stationen CBS, der sendte med forsinkelse og derfor kunne nå at redigere Robert De Niros brandtale ud af livesendingen.

Trump-kritikken fra den kendte skuespiller blev dog modtaget med ivrig begejstring blandt publikum og skuespillere i salen.

Efter den indledende 'Fuck Trump'-bemærkning knyttede Robert De Niro sine hænder og fleksede biceps som en ægte superhelt.

- Det er ikke længere ned med Trump, men fuck Trump, lød det efterfølgende fra skuespilleren, der endnu engang fik applaus fra publikum.

Tony Kushner (i midten) var på scenen, da 'Angels in America' fik en Tony Award. (Foto: Lucas Jackson © Scanpix)

Forfatter kaldte valg af Trump for 'Hitler-fejltagelsen'

Robert De Niro, som blandt andet har spillet med i ’The Godfather 2’, opfordrede også alle til at stemme til november, hvor der er midtvejsvalg. Derefter præsenterede han musikeren Bruce Springsteen, som egentlig var formålet med Robert De Niros besøg på scenen.

Men også den præsentation blev politisk.

- Bruce, du kan sætte gang i den som ingen anden og endnu vigtigere i disse farlige tider, sætter du gang i at få folk til at stemme, lød det fra Robert De Niro i præsentationen.

De bidske Trump-kommentarer kom også frem bag scenen, skriver Associated Press. Tony Kushner, der har skrevet ’Angels in America’, som i øvrigt fik tre priser, erklærede sig efter showet helt enig med Robert De Niro.

Tony Kushner valgte endda at gå skridtet videre og kaldte valget af Trump som præsident for ’Hitler-fejltagelsen’, der fik ’en borderline psykotisk narcissist ind i Det Hvide Hus’.

Du kan se CBS' klip her og dele af det ucensurerede klip her.

Facebook
Twitter