Flere retssager på vej efter piratdom

Pladebranchen mener, at dommen i sagen om The Pirate Bay, er så klar, at flere sager mod pirater er på vej. De første skridt er allerede taget.

Musikbranchen og filmindustrien har ikke tænkt sig at stoppe efter dagens sejr over netpiraterne fra The Pirate Bay. De ønsker flere pirater i nettet.

Dommen mod de fire bagmænd i The Pirate Bay lød på et års fængsel til hver plus en stor erstatning på 30 millioner svenske kroner, og det sender ifølge pladeselskabernes brancheorganisation, IFPI, et klart signal om, at det sådanne fildelingstjenester er ulovlige.

- Dommen er et afgørende signal til andre tjenester. Og vi vil givetvis kigge på andre efter denne dom. Det er der så meget desto mere grund til efter afgørelsen i Sverige. Det er en god dag for rettighedshaverne, siger marketingdirektør i IFPI, Jesper Bay, til dr.dk/nyheder.

Ny retssag på trapperne

Ifølge Jesper Bay er de første, indledende skridt allerede taget mod Mininova.org, der er en anden såkaldt Bit Torrent-tracker og endnu større end The Pirate Bay, der ellers har flere end 22 millioner brugere.

Mininova.org er ifølge alexa.com, der måler internettrafik, verdens 86. mest besøgte hjemmeside og hører hjemme i Slovenien. Nu kan bagmændene til siden se frem til samme behandling som The Pirate Bay.

- Støvet skal lige lægge sig, men dommen er vigtig for rettighedshaverne. Vi kan nu skride ind over for krænkelser. Og det har alvorlige konsekvenser for dem, der bryder ophavsretten, siger Jesper Bay.

Han erkender, at den endelig dom mod The Pirate Bay kan trække ud, eftersom de dømte har valgt at anke deres domme. Men det ændrer ikke ved dommens klarhed, understreger han.

- Dommen er helt klar. Den befinder sig ikke i en gråzone, derfor kan vi sagtens gå videre, mens ankesagen behandles, forklarer Jesper Bay til dr.dk/nyheder.

Facebook
Twitter