Flyvende kiks giver Shubidua-musical problemer

Fredericia Teater har stor succes med musical om Shubidua - men problemer med kikse-kastere, der tager "hårde" skyts med i teatret.

De gamle "shubber" med forsanger Michael Bundesen i front var med på scenen under premieren på Fredericia Teater. (Foto: Fredericia Teater © Fotograf Søren Malmose)

Det er en gammel tradition med Shubiduas sang om hvalen Hvalborg, at der i andet vers sendes en skudsalve af kiks af sted mod forsanger Michael Bundesen - og nu skuespillere på Fredericia Teater, der siden 25. september har lagt scenegulv til Shubidua - The Musical.

Men forleden kom en begejstret gæst til at kaste alvorligt kiksegrus i maskineriet.

- Der var en, der meget hårdt kastede med en Digestive-kiks fra vores balkon 30 meter fra scenen. Den blev kastet af et godt hjerte, men ramte en skuespiller i panden og efterlod et stort, rødt mærke, siger teaterchef Søren Møller til DR Nyheder.

Teaterchef beder om bløde kast

Det er ganske okay, at publikum har kiks med i lommen. Men da der er smæk på sådan en Digestive-kiks, er opfordringen klar.

- Der skal kastes med bløde overhåndskast og med Mariekiks som i gamle dage, siger Søren Møller med et skævt smil.

Der må kun kastes med kiks, når Hvalborg stolt har rundet Helsingør og sangerne svømmer hen i minder: "Og jeg fodrede dig med skidtfisk / Og kiks jeg havde i lommen”.

Da er det bare at synke ned i de bløde teaterstole og holde sig klar.

Facebook
Twitter