Flyvestation kan blive ny filmby

Hvis det står til to erfarne filmfolk, så bliver det store spotlamper, kameraer, kulisser og skuespillere, der skal overtage pladsen efter propelflyene på Flystation Værløse. De vil trække både danske og udenlandske produktioner til Nordsjælland.

Nordeuropas største og mest avancerede filmmiljø. Intet mindre er i følge Berlingske Tidende ambitionen for en del af Flyvestation Værløse.

I hvert fald hvis det står til de to erfarne filmfolk, Anders Engelbrecht og Thomas Kristensen. Det seneste år har de arbejdet for at gøre flyvestationen til et sted for både danske og udenlandske film- og tv-produktioner.

Lokal opbakning

"Filmstationen", som projektet kaldes, indgår derfor nu i den kommende Furesø Kommunes planer for, hvad der skal ske med Flyvestation Værløse. Den samlede plan bliver offentliggjort i morgen.

Allerede i dag afslører den kommende borgmester Jesper Bach fra Venstre, at han er begejstret for idéen om en filmby i kommunen.

- Det er et af de mest gennemarbejdede og perspektivrige forslag, jeg længe har set. Det skal vi behandle seriøst og professionelt, og det får min fulde opbakning, siger han til Berlingske Tidende.

Furesø Kommune overtager hele Flyvestation Værløse fra Forsvaret den 1. oktober 2008, men allerede næste år vedtager kommunen lokalplanen for området.

Uafhængig og åben for alle

Der er selvfølgelig allerede filmstudier i Danmark, men i følge Thomas Kristensen og Anders Engelbrecht er de kendetegnet ved to ting.

De er ejet af forskellige produktionsselskaber, som for eksempel Zentropas filmby i Avedøre, og så er de små.

- De seneste 10-15 år er film- og tv-branchen vokset eksplosivt. Vi mener, at der mangler en samlende faktor i filmbranchen, et samlende miljø - dét kan vi skabe i Værløse, siger Thomas Kristensen.

På flyvestationen er der bygninger i forskellig størrelse og stand, hvor filmfolk, lige fra det store produktionsselskab til enmandsvirksomheden, vil kunne leje eller købe sig ind. Der er hangarer og haller, som kan bruges til værksteder og store studier.

Et andet kendetegn ved Filmbyen i Værløse bliver, at folk vil få mulighed for at følge med i filmproduktionerne. De to initiativtagere vil nemlig åbne det kreative miljø for offentligheden, hvis projektet altså bliver til noget.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter