Først forsvarede hun Michael Jackson: Nu undskylder Barbra Streisand sine udtalelser

Sangerinden har blandt andet påpeget, at de angivelige overgreb på to børn 'ikke slog dem ihjel'.

Barbra Streisand måtte først præcisere og derefter undskylde sine udtalelser (arkivfoto). (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Den amerikanske stjernesangerinde Barbra Streisand er havnet i lidt af et stormvejr efter en række kontroversielle kommentarer om Michael Jackson og dokumentaren 'Leaving Neverland'.

Bred kritik og voldsom forargelse på sociale medier har nu tvunget hende til ad flere omgange at undskylde og præcisere kommentarerne, som først kom i et interview med The Times of London.

I 'Leaving Neverland' fortæller to mænd, hvordan Michael Jackson igennem mange år udsatte dem for seksuelle overgreb, da de var børn.

Dokumentaren har trukket overskrifter verden over, og det fik altså i fredags Barbra Streisand til at gå ud og sige, at hun havde ondt af Michael Jackson, mens hun samtidig bagatelliserede overgrebene.

- Du kan sige forulempet, men de børn siger jo, at de var begejstrede for at være der. De er begge blevet gift, og de har begge børn, så det slog dem ikke ihjel.

- Hans seksuelle behov var hans seksuelle behov, uanset hvilken barndom han kom fra, eller hvilken dna han havde, sagde hun.

Bebrejder forældrene for overgrebene

Hun tilføjede, at hun tror på de to mænds påstande, men at hun samtidig har sympati for Michael Jackson, som hun beskriver som 'sød' og 'meget barnagtig'.

Hun beskyldte samtidig mændenes forældre for overgrebene.

- Jeg bebrejder, tror jeg, forældrene, som ville tillade deres børn at sove med ham. Hvorfor skulle Michael have brug for, at de små børn var klædt ud ligesom ham, sagde hun.

Der gik ikke lang tid, efter interviewet blev offentliggjort, før de vrede kommentarer væltede ned over Barbra Streisand, og hashtagget #CancelBarbraStreisand (annuller Barbra Streisand, red.) begyndte hurtigt at trende på sociale medier, skriver The New York Times.

En af instruktørerne bag 'Leaving Neverland' var også hurtig på tasterne.

- Tolereres pædofili i dele af underholdningsbranchen? skrev han på Twitter.

Afspejlede ikke hendes sande følelser

De voldsomme reaktioner fik altså Barbra Streisand til først at gå ud og præcisere sine kommentarer til The New York Times.

I en udtalelse understregede hun, at hun ikke var på Michael Jacksons side i sagen, selvom hun dog stadig stod ved kommentarerne omkring mændenes forældre.

De udtalelser fik dog ikke lov at stå ret længe, før hun igen måtte kommentere sagen med en regulær undskyldning, hvori hun sagde, at ordene i det oprindelige interview ikke afspejlede hendes sande følelser.

- Jeg er dybt ked af enhver smerte eller misforståelse, som jeg har forårsaget ved ikke at vælge mine ord om Michael Jackson og hans ofre med omhu.

- Det var ikke min mening på nogen måde at afvise de traumer, som drengene har oplevet. Ligesom alle ofre for seksuelle overgreb skal de bære det her i resten af deres liv, sagde hun.

'Leaving Neverland' kan ses her på DR TV.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk