Folk troede, at Sebastian var en kvinde på Instagram: 'Det var sgu en ret voldsom oplevelse'

Han skabte meme-kontoen Herlige Svend for at komme ud med tanker og følelser, men det endte med at blive en stor øjenåbner for ham.

Mansplaining, "tøhø"-kommentarer og mandschauvinistiske opråb væltede ind i hans indbakke.

Hver gang de ellers positive, selvironiske opslag fik en mere seriøs og politisk tone, stod mænd i kø til at forklare ham, hvad han egentlig mente.

Manden bag meme-kontoen Herlige Svend forstod ikke, hvad det gik ud på, indtil det slog ham: "Det er nok, fordi de tror, jeg er en kvinde!".

I lang tid vidste de mange tusinde følgere ikke, hvem der stod bag profilen, og grundet glimmer, pastelfarver og nuttede dyr var der ifølge meme-skaberen nok mange, der troede, en kvinde sad bag skærmen.

Den farverige Instagram-konto var i starten et sted, Sebastian Lynggaard fik afløb for følelser og kreativ energi, men pludselig ændrede det sig.

- Det var sgu en ret voldsom oplevelse at prøve at have en indbakke som en kvinde på internettet, fortæller han.

Og det har sat tanker i gang hos den 31-årige københavner, der nu har ét mål: at give mænd et sprog om MeToo og et sted at gå hen for at diskutere mænds rolle i samfundet.

- Der er et behov for, at mænd går ind og definerer deres rolle som køn på en positiv måde. Jeg tror også på, at det, at jeg sidder her og er en mand, som er fucking over 30, og som laver memes med med sæler og kattekillinger på Instagram, vel også viser et eller andet. Det er jo også en måde at være mand på.

Mød manden bag Herlige Svend i videoen øverst og hør, hvorfor han har valgt at stå frem nu.