Forbrydelsen II er ikke de røde lejesvendes værk

Dansk Folkeparti anklager DR Drama for at være styret af røde lejesvende, efter Forbrydelsen II er blevet vist. Det er fiktion, lyder svaret fra DR.

Ifølge Dansk Folkeparti er Forbrydelsen II skabt af røde lejesvende i DR med dramachef Ingolf Gabold som den altoverskyggende skurk.

Det siger Dansk Folkepartis Søren Espersen efter at have set første afsnit, men den køber chefen for DR1, Ulla Pors, ikke.

- Selvfølgelig er folkene i DR Drama ikke røde lejesvende. Det er en yderst stærk redaktion, der mestrer dramaet på internationalt niveau. Og Forbrydelsen er altså fiktion, siger Ulla Pors til DR Nyheder.

Gentager gammel kritik

I første afsnit af Forbrydelsen II bliver det borgerlig parti, Folkepartiet, udstillet som meget radikalt, og det kan være det, der har pirket til Søren Espersen.

Det er ikke første gang, at Dansk Folkeparti og Søren Espersen langer ud efter Ingolf Gabold og DR Drama. Derfor ryster det ikke Ingolf Gabold, at Sørens Espersen ifølge BT omtaler Forbrydelsen som "Dygtigt håndværk med Goebbelske dimensioner" og ham som "skurken".

- Det siger jeg ikke så meget til. Han sagde det samme for et halvt år siden, så det må vel stå til troende, siger dramachef Ingolf Gabold til DR Nyheder.

Se serien til ende

Derudover henviser han til Ulla Pors. Hun vælger at se det positive i Dansk Folkepartis reaktion på første afsnit af Forbrydelsen II, som havde 1,7 millioner seere.

- Det er glædeligt med reaktioner. Vi ønsker at være engagerende. Men jeg synes, det er meget tidligt. Man har ikke engang nået at danne sig et indtryk endnu. Se lige serien til ende, lyder opfordringen fra Ulla Pos til DR Nyheder.

Ligesom første del af Forbrydelsen har Søren Sveistrup skrevet manuskriptet, og ifølge Ulla Pors har han som regel en overraskelse eller to i ærmet. Derfor er hendes råd til kritikerne at væbne sig med tålmod.

Hvem er venner og fjender?

- Af det jeg har set indtil nu, kommer der overraskelser. Og venner kan blive fjender. Og fjender venner, siger Ulla Pors til DR Nyheder.

Næste afsnit af Forbrydelsen II kan ses næste søndag klokken 20.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk