Forbrydelsen nomineret til to Emmy'er

Sofie Gråbøl kan blive "bedste kvindelige skuespiller" og DRs dramaserie Forbrydelsen kan blive "årets bedste dramaserie", når tv-brachen uddeler Emmy'er i november.

DR har muligheden for at sikre sig den fjerde Emmy-statuette på seks år for en af sine dramaserier, når de

eftertragtede
priser bliver uddelt i New York natten mellem mandag den 24. november og tirsdag den 25. november dansk tid.

Samtidig har skuespilleren Sofie Gråbøl også chancen for at få sin helt egen Emmy i kategorien "Bedste kvindelige skuespiller".

Kan vinde for anden gang

Mandag blev navnene på årets

nominerede
offentliggjort
i forbindelse med den verdensomspændende tv-salgsmesse MIPCOM i
Cannes
. Og her slap Forbrydelsen sæson 2 gennem nåleøjet, så den nu er den ene af fire tv-serier fra hele verden, der skal dyste om statuetten i kategorien "Bedste dramaserie".

Sofie Gråbøl er

nomineret
for sin indsats som Sarah Lund i samme serie.

Med nomineringen har blandt andre Forbrydelsens hovedforfatter og ophavsmand Søren Sveistrup og seriens

producent
Piv Bernth fra DR Fiktion nu chancen for at sikre sig deres anden Emmy. De stod også bag serien Nikolaj og Julie, der hjembragte en Emmy i 2003. Her spillede Sofie Gråbøl for øvrigt også en af hovedrollerne.

En fin Emmy-statistik

DRs
Emmy-statistik for de seneste seks år ser ganske
imponerende
ud. I 2002 sikrede DR sig sin første Emmy for Rejseholdet, mens det som nævnt blev til hæder til Nikolaj og Julie i 2003. I 2004 var serien Krøniken
nomineret
, uden at det dog blev til en pris, men derimod var der "fuld plade" i 2005.

Her gik Emmy'en til

DRs
dramaserie Ørnen, mens "Unge Andersen", der var produceret af Nordisk Film for DR fik en Emmy i kategorien "TV-film og mini-serier". Sidste år var Forbrydelsen sæson 1 så
nomineret
- uden at det dog blev til en Emmy dengang.

- Det er ganske enkelt

imponerende
, at komitéen nu for sjette gang siden 2002 har
nomineret
en af
DRs
dramaserier til en Emmy. I DR har vi arbejdet meget målrettet med tv-dramatikken i en årrække nu, og de mange Emmy-nomineringer vidner om den kvalitet i produktion og skuespil, som er en del af dét
vandmærke
,
DRs
dramaserier bærer, siger
DRs
mediedirektør Lars Grarup.

Han er meget stolt over den fine statistik hos DR:

- Det kan tælles på én hånd, hvor mange tv-stationer i verden, der har en lignende Emmy-statistik, og det er jeg meget stolt af, siger Lars Grarup.

Mordere og striktrøjer

Han ønsker samtidig Sofie Gråbøl tillykke med nomineringen i kategorien "bedste skuespillerinde" for rollen som Sarah Lund.

- Sin unge alder til trods har Sofie Gråbøl nu i over 20 år haft markante roller på film og på tv, hvor

DRs
seere både har kunnet se hende i Nikolaj og Julie og i Forbrydelsen de seneste år, siger Lars Grarup, der kun har rosende ord til Sofie Gråbøl:

- Hun spiller sine roller med stor indlevelsesevne og autenticitet. Det siger også noget om Sofies og Forbrydelsens popularitet og kvalitet, at hele Danmark pludselig talte om plottet i serien, og at højhalsede islændersweatre kom på mode igen. I øvrigt kan Sofie jo faktisk allerede prale med den Emmy, som hun var med til modtoge i New York i 2003 for sin fantastisk spillede rolle i Nikolaj og Julie, siger Lars Grarup.

Facebook
Twitter