Forfatter dropper papirformat

Den danske forfatter Nis Jakobs kommende tre romaner udgives direkte som e-bøger, udenom forlagene.

Når forfatteren Nis Jakobs kommende romantrilogi udkommer, sker det ikke i en traditionel trykt form - men i stedet kun som e-bog fra forfatterens egen hjemmeside.

Motivationen bag at droppe forlaget er, at Nis Jakob ikke føler, han får nok for pengene hos de etablerede forlag.

- Derfor har jeg lyst til at prøve noget nyt, hvor jeg selv kan styre markedsføringen og selv tjene penge og annoncere for bøgerne, hvis jeg har lyst til det, udtaler Nis Jakob til Politiken.

E-bogsudgivelserne er samtidigt et forsøg på at imødegå læsernes interesser, da prisen på en e-bog er markant billigere end trykte nyudgivelser. Derudover giver e-bøger også et hurtigt og meget klart billede af, hvad læserne efterspørger.

-I dag ligger filteret på forlagene, men det er ikke altid at forlagsfolk har styr på, hvad der bliver efterspurgt, siger Steffen Sørensen fra distributionsforlaget Publizon til Politiken.

Ny tendens

I takt med at flere danskere anskaffer sig iPads og lignende er teknologien med Nis Jakob, og andre forfattere der udgiver e-bøger.

Steffen Sørensen vurderer at vi vil se flere og flere danske forfattere der udelukkende udgiver deres nye bøger i e-bogs format, men understreger samtidigt at opgaven ikke er nem, især ikke for mindre kendte forfattere der let kan forsvinde i internettets store udbud.

- Jeg tror på at selvpublicering har en fremtid. Men kun omkring en halv procent af dem der forsøger, kommer til at tjene penge på det. Den halve procent ville formentlig alligevel være blevet samlet op af et etableret forlag, udtaler Sørensen.

Facebook
Twitter